Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Μη ξεχάσω να βάλω θαυμαστικά στο τέλος για να κάνω τον έκπληκτο: "Βρέθηκε κι άλλο ξανθό κοριτσάκι σε καταυλισμό Ρομά"!!!!!!

Η συγκλονιστική ιστορία της μικρής Μαρίας σε καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα που έκανε τον γύρο του κόσμου, κινητοποίησε τις αρχές σε παγκόσμιο επίπεδο!

Σύμφωνα με την αστυνομία της Ιρλανδίας ανακοίνωσε ότι βρήκε σε μια οικογένεια ΡΟΜΑ κοντά στο Δουβλίνο ένα 7χρονο ξανθό κοριτσάκι, το οποίο...
και πήρε από τον καταυλισμό προκειμένου να ερευνηθεί κατά πόσο ανήκει στην οικογένεια ή πρόκειται για μια ανάλογη περίπτωσης της μικρής Μαρίας, που βρέθηκε σε καταυλισμό ΡΟΜΑ στα Φάρσαλα!

Μάλιστα σοκάρει η ομοιότητα των δυο ιστοριών!

Και στην Ιρλανδία το μικρό κορίτσι έχει κατάξανθα μαλλιά και γαλάζια μάτια και βρέθηκε να μένει
μαζί με μια πολυμελής οικογένεια τσιγγάνων από την Ρουμανία, ενώ εμφανισιακά δεν είχε καμία σχέση μαζί τους!!!

Ωστόσο, οι δύο ΡΟΜΑ υποστήριξαν ότι είναι κόρη τους. Όταν όμως οι ιρλανδικές αρχές ζήτησαν να δουν το πιστοποιητικό γέννησης, «οι δύο τσιγγάνοι δεν μπόρεσαν να το βρουν». Τελικά μετά από δύο ώρες έρευνας στο σπίτι, προσκόμισαν ένα πιστοποιητικό και ένα διαβατήριο, που όμως ήταν ανακριβή και δεν ταίριαζαν με τα χαρακτηριστικά του μικρού κοριτσιού.

Τότε, με εισαγγελική παρέμβαση, το κορίτσι απομακρύνθηκε από την οικογένεια των τσιγγάνων, προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα για την πραγματική καταγωγή του.

Οι δύο ΡΟΜΑ που εμφανίζονται ως γονείς του ξανθού κοριτσιού δεν συνελήφθησαν, αλλά θα γίνει εξέταση DNA για να διαπιστωθεί αν είναι βιολογικοί γονείς της.

Την αποκάλυψη έκανε η ιρλανδέζικη εφημερίδα Sunday World, ενώ η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του κοριτσιού μετά από καταγγελία πολίτη ότι στον καταυλισμό των τσιγγάνων, που βρίσκεται στην περιοχή Τάλα (Tallaght) στο νότιο Δουβλίνο, υπήρχε ένα παιδί 6-7 ετών, που ζούσε με μια πολυμελή οικογένεια ΡΟΜΑ αλλά δεν έμοιαζε καθόλου με τα υποτιθέμενα αδέλφια του.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου