Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Γλέζος: Που θα βρει τα λεφτά ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εξαγγελίες του;


Νέο πανικό στην Κουμουνδούρου προκαλεί ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος έχει πλέον διαρρήξει τις σχέσεις του με την ομάδα Τσίπρα. Σε δηλώσεις του στον ΒΗΜΑ Fm ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά απομυθοποιεί το πρόγραμμα του κόμματος για την οικονομία τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμα πειστικές απαντήσεις να δώσει στην ερώτηση του πού θα βρει τα λεφτά για να υλοποιήσει το πρόγραμμα και τις εξαγγελίες του.
Αναφορικά με τις επιλογές και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των εκλογών τόνισε πως “μπορούμε να πείσουμε το λαό να κινητοποιηθεί” για να πέσει η κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας όμως πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενθαρρύνει τη βία έναντι των πολιτικών κυβερνώντων, εν αντιθέσει με την κυβέρνηση η οποία ασκεί κρατική βία με τους νόμους που φέρνει.
Αίσθηση προκαλεί η άποψή του πως στην περίπτωση διενέργειας εκλογών και εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα, τότε δεν θα δεχθεί το μπόνους των 50 εδρών: “Εάν είμαστε πρώτο κόμμα δεν
θα δεχθούμε η εμπιστοσύνη του λαού να εξαρτάται από 50 κάλπικες έδρες”. Και δεν δίστασε να παραδεχθεί πως το κόμμα είναι ανοικτό για μετεκλογική συνεργασία ακόμα και με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, λέγοντας πως: “Μπορούμε να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε συμφωνήσει στις βασικές αρχές με βασικότερη προϋπόθεση την ανατροπή όλων των νόμων και των μνημονίων που έχουν ψηφισθεί ως τώρα…”
Πάντως, αρνήθηκε πως υπάρχει ανοικτό μέτωπο με την ηγεσία του κόμματος, έκανε λόγο για μια συνεχή και “γόνιμη” διαβούλευση στα πλαίσια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και για “προσπάθειες να λυθεί όποιο θέμα παρουσιάζεται και το οποίο δεν συνάδει με την υπόσταση ενός αριστερού κόμματος”.
Στην ερώτηση του κατά πόσον και άλλοι βουλευτές έθεσαν ζήτημα για το πως λαμβάνονται οι αποφάσεις στο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γλέζος απάντησε πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει δικαίωμα να αποφασίζει ως αρχηγός αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να υπάρχει διαβούλευση με την Κ.Ο για σημαντικά ζητήματα.
Τέλος, ως προς την φορολογία ακινήτων δήλωσε πως η άποψή του προϋποθέτει καμία φορολόγηση σε ιδιοκατοίκηση και σε αγροτεμάχια χωρίς εισόδημα, παρά μόνον αναλογικό φόρο σε ακίνητα που δημιουργούν εισόδημα. “Θα βρούμε τρόπο να υποχρεώσουμε τους ιδιοκτήτες να καλλιεργούν τα αγροτεμάχια και να νοικιάζουν τα άδεια σπίτια ή τα σπίτια με πολλά δωμάτια”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου