Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος Βουλευτής Νομού Καβάλα: Η ακραία υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην "θεωρία των δύο άκρων"


Πολλή συζήτηση έχει γίνει ειδικά τον τελευταίο καιρό περί της "θεωρίας των δύο άκρων". Συζήτηση η οποία επανατροφοδοτήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα τόσο από τις εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής, όσο και από τις δηλώσεις ή αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και φιλικά διακείμενων προς αυτόν εφημερίδων αναφορικά με την εκφρασθείσα (ξανά και πιο εμφατικά) πρόθεση της κυβέρνησης - και προσωπικά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά -  να αντιμετωπιστούν καθολικά και αποτελεσματικά φαινόμενα βίας και του άλλου άκρου, όπου και όταν αυτά υφίστανται. Είτε τώρα και στο μέλλον, είτε έχουν διαδραματιστεί στο παρελθόν, όπως, για παράδειγμα, στις περιπτώσεις των τραγικών γεγονότων στην Marfin τον Μάιο του 2010, ή πριν μερικούς μήνες στις Σκουριές Χαλκιδικής στις εγκαταστάσεις της εταιρίας που έχει τα δικαιώματα εξόρρυξης του χρυσού.
Στην πρόσφατη ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ., ο κ. Σαμαράς, αφού τόνισε ότι η
Χρυσή Αυγή αντιμετωπίζεται ως εγκληματική οργάνωση και πως "πρέπει να είμαστε αμείλικτοι και να τελειώνουμε με τους νεοναζί", υπογράμμισε με έμφαση: 
«Καμία ανοχή στην παρανομία και σε πράξεις βίας που υπονομεύουν την δημοκρατία. Να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της έντασης που οδηγεί στην βία και τον φαύλο κύκλο της βίας που οδηγεί στην ένταση», παρουσιάζοντας ένα σκληρό και αποφασισμένο πρόσωπο να πατάξει την βία από κάθε πλευρά. Αυτό το "από κάθε πλευρά" δυσαρέστησε - ανεξηγήτως και περιέργως - τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, ο οποίος εξαπέλυσε, για μια ακόμη φορά, εκστρατεία παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού, ενώ οι φίλα προσκείμενες προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εφημερίδες άρχισαν να γράφουν για ενδεχόμενο "στημένων" επερχόμενων διώξεων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για επαφές με το "άλλο άκρο".
Ο Α. Σαμαράς δεν είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι "το άλλο άκρο". Είπε και εννόησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "φλερτάρει" πολιτικά, ή στηρίζει περιστασιακά, τους κουκουλοφόρους ή ακραίους αριστεριστές. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις βουλευτού του στην Χαλκιδική μετά τα γεγονότα στις Σκουριές κατά τα οποία λίγο έλλειψε να καούν ζωντανοί άνθρωποι; Την στάση του κόμματος αυτού κατά την καταστροφή περιουσιών και τον κίνδυνο απώλειας ζωών τον Δεκέμβριο του 2008 που ακολούθησαν την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου; Την οποία πυρπόληση της Αθήνας, και άλλων μεγάλων ελληνικών πόλεων, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσδιόρισε στις αρχές του τρέχοντος έτους ως "εξέγερση και επανάσταση"; Την νομική υποστήριξη στο παρελθόν από στελέχη του συλληφθέντων αναρχικών κουκουλοφόρων; Την δήλωση στελέχους μιας εκ των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, πριν τις διπλές βουλευτικές εκλογές του 2012, ότι οι εκτελεστές της 17Ν και συγκεκριμένα ο Κουφοντίνας είναι "κοινωνικοί αγωνιστές";.. Την δήλωση του αυτοπροσδιοριζόμενου ως αναρχικού, βουλευτή Καστοριάς Β. Διαμαντόπουλου, τον Ιανουάριο του 2013 ότι "η "Βίλα Αμαλία" θα είναι το εφαλτήριο που θα πάρει και θα σηκώσει τον κοινοβουλευτισμό"; Την δήλωση άλλου βουλευτή του ότι έχει στο σπίτι του τον τσελεμεντέ του αναρχικού; Την οικονομική βοήθεια και εν γένει στήριξη του κόμματος στον - από τον αναρχικό χώρο προερχόμενο - κατηγορούμενο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς" Κώστα Σακκά;  
Η Ν.Δ., και ο κ. Σαμαράς προσωπικά, δεν χαρακτήρισε ποτέ συλλήβδην και συμψηφιστικά τον ΣΥΡΙΖΑ ως άκρο. Στηλιτεύει, όμως, τις περιπτώσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαπιστωθεί να στηρίζει πολιτικά την άκρα αριστερά, ή τον κουκουλοφορεμένο και βανδαλίζοντα αναρχισμό. Που έχει διαπιστωθεί να μην καταδικάζει ευθαρσώς και απερίφραστα γεγονότα βίας στα οποία έχουν πρωταγωνιστήσει αυτουργοί που ανήκουν στα δύο προαναφερθέντα ιδεολογικά ρεύματα. Διότι σε αυτή την χώρα, θα έλεγα απευθυνόμενος στον κύριο Τσίπρα, υπάρχει και άκρα αριστερά, όχι μόνο άκρα δεξιά. Όπως σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου. Στην Ελλάδα, όμως, σπάνια προσδιορίζεται ως τέτοια, ακόμη και λεκτικά. Όταν, λοιπόν, το άκρο της αριστεράς, ή ο κουκουλοφόρος αναρχικός, ασκούν βία, ή διαπράττουν ποινικά κολάσιμα αδικήματα, είναι επιβεβλημένο να έχουν απέναντί τους, ξεκάθαρα και σθεναρά, χωρίς υπεκφυγές ή μισόλογα, όλο το δημοκρατικό πολιτικό τόξο, όλα τα κόμματα. Και φυσικά την Δικαιοσύνη, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους. Διότι, όπως επισήμανε και ο πρωθυπουργός, δεν υπάρχει κακή και καλή βία. Ούτε βία που μπορεί κατα το δοκούν να βαφτίζεται ως "κοινωνικός αγώνας" ή "ακτιβισμός". Εάν θέλουμε πραγματικά να βελτιώσουμε αποτελεσματικά την δημοκρατία μας και να εμπεδωθεί, όχι μόνο η τάξη και η ασφάλεια σε αυτή την χώρα, αλλά η ισονομία και το περί δικαίου αίσθημα του λαού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου