Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΝΔ προετοιμάζει τον ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να αρχίσετε να συνηθίζετε με την ιδέα της μηδενικής ανοχής στη βία

Απειλώντας ότι θα πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει στην ιδέα της μηδενικής ανοχής στη βία απάντησε η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ στα περί αρχιρέα του πολιτικού διχασμού και της θεωρίας των δύο άκρων που είχε αναφέρει νωρίτερα η Κουμουνδούρου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται όταν λέγονται αλήθειες. Λυπούμαστε αλλά πρέπει να συνηθίσει να τις ακούει. Ο Πρωθυπουργός είπε αλήθειες που τις γνωρίζουν όλοι. Είπε αυτονόητα πράγματα για κάθε δημοκρατική κοινωνία: ότι η δημοκρατική νομιμότητα πρέπει να διαφυλάσσεται από όλους. Ότι η βία είναι απαράδεκτη σε κάθε της μορφή. Ότι δεν υπάρχει καλή και κακή βία! Τι από όλα αυτά ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ; Μηδενική ανοχή στη βία και στην παρανομία! Η κοινωνία αυτό θέλει. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει με την ιδέα...», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΝΔ.

«Και κάτι ακόμα. Μέσα στην πολυπραγμοσύνη του ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως δεν γνωρίζει ότι ήδη έγιναν συλλήψεις και η Δικαιοσύνη παρέπεμψε να δικαστούν ενώπιον του εφετείου κακουργημάτων οι κατηγορούμενοι για τις δολοφονίες της Marfin», καταλήγει η ανακοίνωση της Συγγρού.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πολιτικό συμβούλιο της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς, χωρίς να τον κατονομάσει έκανε ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον έμμεσα για εγκληματική βία και αναφέρθηκε ονομαστικά στους τρεις νεκρούς από τον εμπρησμό της τράπεζας Marfin και στα επεισόδια στα ορυχεία χρυσού στις Σκουριές, αποδίδοντας στον ΣΥΡΙΖΑ τη μομφή ότι καλύπτει τα συγκεκριμένα γεγονότα. Συγκεκριμένα είπε: «Η βία δεν είναι μόνο στο Πέραμα είναι και στον εμπρησμό της Marfin. Κάθε μορφή βίας είναι καταδικαστέα. Κανείς δεν πρέπει να την καλύπτει. Είναι επικίνδυνη η άποψη ότι υπάρχει καλή και κακή βία ή ότι είναι ηθική η βία στις Σκουριές».

Λίγο αργότερα με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε τον Αντώνη Σαμαρά αρχιερέα του πολιτικού διχασμού και της θεωρίας των δύο άκρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου