Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Καλή η Χρυσαυγιάδα, με τα υπόλοιπα το θα γίνει;


Ασφαλώς η Χρυσαυγιάδα είναι ένα πολύ σοβαρό σίριαλ που μπορεί να παίξει και την… επόμενη σεζόν. Ασφαλώς και όταν κάποια «κατακάθια» της κοινωνίας, στηριζόμενα και χρηματοδοτούμενα από επιφανείς επιχειρηματίες ήθελαν να καταλύσουν το δημοκρατικό πολίτευμα, αυτό είναι πολύ σημαντικό θέμα. Που μας απασχόλησε πολύ και θα μας απασχολήσει ακόμη περισσότερο τις επόμενες εβδομάδες.
Όμως, τα προβλήματα που έχει η Ελλάδα είναι πολλά και δεν πρέπει να τα λησμονούμε. Και σίγουρα δεν τα λησμονεί κανείς στην κυβέρνηση διότι, αν το κάνει, σίγουρα θα γυρίσει μπούμερανγκ.
Η χώρα δεν έχει πολυτέλειες για να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι, ούτε να τα σκεπάζει με το σεντόνι της Χρυσής Αυγής. Είπαμε, άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Και η οικονομία, η καθημερινότητα, ο φόβος για το μέλλον, η απαισιοδοξία είναι ζητήματα που δεν ξεχνιούνται τόσο εύκολα.
Μόλις προχθές η έκθεση της Eurostat έδειξε ότι τρεις στους 10 Έλληνες (31%) ζουν κάτω από το
όριο της φτώχειας. Είναι δηλαδή 3 στους 10 που πεινάνε και που φυσικά δε θα «φάνε» για πολύ Χρυσή Αυγή ή ό,τι άλλο. Θα αναζητήσουν άλλη τροφή, θα φωνάξουν, θα επικρίνουν, θα εξοργιστούν. Μην απορούμε λοιπόν που ακόμη και τώρα υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν ότι οι Χρυσαυγίτες είναι εγκληματίες.
Η ανεργία είναι στο 27%, η κυβέρνηση λέει ότι θα μειωθεί στο 26%, αλλά η ΓΣΕΕ εκτιμά ότι θα φτάσει το 34%. Τραγικό. Σχεδόν 3 στους 10 Έλληνες (όπως και όσοι πεινάνε. Τυχαίο;) δεν έχουν μια δουλειά ενώ πάνω από τους μισούς νέους αναζητούν να κάνουν οτιδήποτε.
Σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, και παρά τις φιλόδοξες προβλέψεις ότι θα υπάρξει επιστροφή στην ανάπτυξη και πλεόνασμα 2,8 δις ευρώ, οι Έλληνες θα πληρώσουν περισσότερα από 2 δις ευρώ νέους φόρους. Πώς; Ρώτησε η κυβέρνηση από ποιους και πώς;
Σύμφωνα με προχθεσινή έκθεση της ΤτΕ, οι τιμές των ακινήτων έπεσαν μέσα σε πέντε χρόνια κατά 40%. Δηλαδή το τελευταίο καταφύγιο του Έλληνα κατέρρευσε. Η ακίνητη περιουσία του, το σπίτι, το κατάστημα, το γραφείο έχει πλέον απαξιωθεί και εκατομμύρια ιδιοκτήτες έχουν χάσει μεγάλο μέρος των χρημάτων που επένδυσαν.
Η υγεία και η παιδεία πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Το προσχέδιο λέει ότι θα υπάρξουν και νέες μειώσεις στις δαπάνες. Μέχρι που θα φτάσουμε δηλαδή; Και πώς άραγε θα πληρώνουμε 25 ευρώ για νοσηλεία, 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία, 1 ευρώ για κάθε συνταγή στο φαρμακείο;
Κάποιοι μας προετοιμάζουν για νέες μειώσεις στις συντάξεις διότι, όπως λένε, καταρρέουν τα ταμεία. Θα κοπούν οι επικουρικές για πάνω από 100.000 συνταξιούχους που είναι κάτω από 65 ετών, παρ’ ότι πλήρωσαν αδρά γι’ αυτή τη ρημάδα τη σύνταξη.
Η τρόικα δεν έρχεται στην Ελλάδα και μας… κρατάει μούτρα γιατί δεν έχουν προχωρήσει θέματα όπως το τι θα γίνει με τα Ταμεία, με τις αποκρατικοποιήσεις, με τα χρέη του Δημοσίου, με την απελευθέρωση των επαγγελμάτων.
Από την άλλη, οι ξένοι Γερμανοί και ΔΝΤ τσακώνονται για το ποια θα είναι η καλύτερη λύση για το ελληνικό χρέος. Ο Σόιμπλε λέει όχι σε κούρεμα, η Λαγκάρντ το σκέπτεται, αλλά όλοι έχουν στο νου τους νέα μέτρα. Δεν τους φτάνει τόσο αίμα. Σαν τους βρυκόλακες.
Η κοινωνία σε βαθιά κατάθλιψη. Δείτε τις δημοσκοπήσεις όπου η συντριπτική πλειοψηφία δε βλέπει φως στο τούνελ.
Όλα αυτά και πολλά άλλα είναι πραγματικά προβλήματα, μη αντιμετωπίσιμα. Και είναι αυτά που ο κόσμος δεν ξεχνά. Ζει καθημερινά με το άγχος και την ανασφάλεια. Με την οικογένειά του στα κάγκελα και δεν αντέχει άλλο.
Αν, επομένως, κάνουν το λάθος οι πολιτικοί να ξεχάσουν τι περνά ο κόσμος, τότε θα το πληρώσουν ακριβά. Είπαμε. Άλλο η Χρυσή Αυγή, άλλο οι εγκληματίες και άλλο η διαχείριση του σοκ της κρίσης.
«Εγέρθητι», λοιπόν, για την οικονομία και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου. Τα χρυσαυγίτικα κωθώνια θα σαπίσουν στη φυλακή. Ας μη σαπίσουμε κι όλοι εμείς στην καθημερινή κόλαση.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου