Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Σάλος από την απίστευτη κομπίνα με τα εφάπαξ σε ΔΕΚΟ

efapaxΜία απίστευτη κομπίνα με τη χορήγηση του εφάπαξ στο Δημόσιο, την οποία φαίνεται ότι είχαν στήσει υπάλληλοι στη ΔΕΗ και άλλες ΔΕΚΟ από το 2010 έως σήμερα, έρχεται στο φως ύστερα από καταγγελίες που έχουν στα χέρια τους, σύμφωνα με δημοσίευμα, οι επιθεωρητές της δημόσιας διοίκησης.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, δειγματοληπτικά στοιχεία από τους πρώτους ελέγχους αποκαλύπτουν πως σε 280 περιπτώσεις χορηγηθέντων εφάπαξ, κάποιοι κατάφεραν να αλλάξουν σειρά προτεραιότητας και να πάρουν έτσι το εφάπαξ χωρίς τις μειώσεις που προβλέπει ο νόμος.
Αποτέλεσμα, κάποιοι άλλοι συνάδελφοί τους να χάσουν έως και 35.000 ευρώ, καθώς χάνοντας τη
σειρά προτεραιότητας, υπέστησαν εκείνοι τελικά τις προβλεπόμενες από τον νόμο μειώσεις.
Στο μικροσκόπιο βρίσκονται 2.000 υποθέσεις υπαλλήλων, οι οποίοι πήραν εφάπαξ από τη ΔΕΗ και άλλες ΔΕΚΟ από το 2010 και έπειτα.
Τα στοιχεία του ελέγχου δείχνουν ότι υπήρξε διεκπεραίωση, εκτός κανονικής σειράς, αρκετών εκατοντάδων εφάπαξ, με αποτέλεσμα άλλοι υπάλληλοι να βρεθούν πιο πίσω και να υποστούν μείωση ως και 38,5% στο εφάπαξ τους.
Η κομπίνα στήθηκε στηριζόμενη στις προσωρινές συνταξιοδοτικές αποφάσεις. Με τον τρόπο αυτό οι επιτήδειοι άλλαζαν τη σειρά στην απονομή του εφάπαξ, κερδίζοντας έτσι προνομιακή προτεραιότητα.
Για παράδειγμα όσοι πήραν εφάπαξ εκτός σειράς από το Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) γλίτωσαν μια μείωση της τάξης του 25% το 2010, άλλη μια της τάξης του 30% για όσους αποχώρησαν από 1.1.2011 και μια τρίτη 3,5% για όσους αποχώρησαν μετά τον Αύγουστο του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου