Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Το μάθημα της Ιστορίας


ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ(ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ)Με τα προβλήματα που δημιούργησε στο φιλολογικό κόσμο η δεύτερη ανάθεση του μαθήματος της Ιστορίας, σε μη φιλολογικές ειδικότητες, ασχολήθηκε η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων και ανέλαβε, μεσούντος του θέρους, ενεργό δράση.
α. Αποφάσισε την οργάνωση, τις πρώτες ημέρες του νέου σχολικού έτους, ημερίδας με θέμα «Αίτημα παιδείας: η διδασκαλία της Ιστορίας από φιλολόγους», η οποία πραγματοποιήθηκε, στις 18 Σεπτεμβρίου, με πολλές ολιγόλεπτες εισηγήσεις, από Πανεπιστημιακούς, Σχολικούς Συμβούλους,
Καθηγητές Β/θμιας Εκπ/σης, που κάλυψαν, σε εύρος, με ποικίλες απόψεις το θέμα. Στην ημερίδα έγιναν παρεμβάσεις από συναδέλφους που βρίσκονται σε απόγνωση, εξαιτίας της ανάθεσης του μαθήματος της Ιστορίας σε άλλες ειδικότητες.
β. Το Δ.Σ. της ΠΕΦ, κατόπιν αιτήματός του, είχε συνάντηση στις 23/9/’13, με τον αρμόδιο Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Συμεών Κεδίκογλου, στον οποίο εξέθεσε λεπτομερώς τα προβλήματα που δημιουργεί η δεύτερη ανάθεση του μαθήματος σε μη φιλολογικές ειδικότητες.Επίσης, το Δ.Σ. ζήτησε από τον κ. Υφυπουργό την αποστολή προς τις Δ/νσεις Δ.Ε. σαφούς διευκρινιστικής εγκυκλίου για την πιστή εφαρμογή των Υπουργικών Αποφάσεων. Ο κ. Υφυπουργός αναγνώρισε το δίκαιο αίτημα του Κλάδου και δεσμεύθηκε για την τήρηση των νομίμων διατάξεων.
Από το Διοικητικό Συμβούλιο
p-e-f.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου