Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Π.Ε. Καβάλας Προσφορά αίματος στον συνάνθρωπο από τους δημόσιους υπαλλήλους


Αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο δεν είναι μόνο η προσφορά χρημάτων, τροφίμων, ειδών ένδυσης, φαρμάκων κ.α. ειδών. Είναι και η εθελοντική προσφορά αίματος. Στην εποχή της κρίσης που βιώνει η ελληνική κοινωνία, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα συμμετείχαν μαζικά στη χθεσινή αιμοδοσία που διοργάνωσε ο σύλλογος τους στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Στέφανος Ναλμπάντης, μίλησε στον «Κ.Τ.» για πρωτοφανή προσέλευση,
η οποία ανάγκασε τις νοσηλεύτριες του τμήματος αιμοδοσίας του νοσοκομείου Καβάλας να ζητήσουν κι άλλους ασκούς, για να εξυπηρετήσουν τους δεκάδες αιμοδότες που προσήλθαν στο φουαγιέ του αμφιθέατρου του Διοικητηρίου.

Σ’ αυτή την κρίσιμη για το κράτος και την κοινωνία περίοδο, είπε, οι δημόσιοι υπάλληλοι δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, δίνοντας μόνο δέκα λεπτά από τη ζωή τους. Οι μονάδες που συγκεντρώθηκαν στη χθεσινή αιμοδοσία ξεπέρασαν τις εβδομήντα. Να σημειώσουμε, ακόμα, ότι ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών των δημόσιων υπαλλήλων πραγματοποιεί δύο αιμοδοσίες κάθε χρόνο. Μία την άνοιξη (τον Μάρτιο) και μία το φθινόπωρο (τον Οκτώβριο).
Κωνσταντίνος Κοϊβέρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου