Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Τα μισά πανεπιστήμια παρέδωσαν τη λίστα για τη διαθεσιμότητα

Χτες έληγε η προθεσμία για τα οχτώ πανεπιστήμια να αποστείλουν τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων τους που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Τα μισά, όμως, απέστειλαν τα στοιχεία τους (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πανεπιστήμιο Κρήτης) ενώ το Καποδιστριακό, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης δεν έχουν στείλει τίποτα μέχρι στιγμής. 

Το υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να προσπεράσει την άρνηση αυτή των πρυτάνεων να αποστείλουν τα ονόματα, και με σχετική νομοθετική ρύθμιση καλεί όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους, που
εντάσσονται στο πρόγραμμα και ανήκουν σε κλάδους που εμπίπτουν στις αποφάσεις περί διαθεσιμότητας, να απογραφούν μόνοι τους. Η απογραφή θα πραγματοποιηθεί σε ειδικό ιστότοπο του υπουργείου και στη συνέχεια τα δικαιολογητικά θα κατατεθούν στη Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι.

Όσοι υπάλληλοι δεν προχωρήσουν στην απογραφή τους, θα τεθούν σε αργία εντός πέντε ημερών. 

Σήμερα αναμένεται να τεθούν διώξεις στους διευθυντές των υπηρεσιών του προσωπικού των τεσσάρων πανεπιστημίων που δεν έστειλαν τα στοιχεία, ενώ πιθανότατα να κληθούν σε απολογία και οι πρυτάνεις τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου