Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ούτε για τα προφανή δεν συμφωνούν στον ΣΥΡΙΖΑ


Ούτε για τα προφανή, στην συγκεκριμένη περίπτωση για τη νομοθετική ρύθμιση για τη διακοπή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής δε μπορούν να συμφωνήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Κι ενώ μένουν 24 ώρες από την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στη Βουλή, στην Κουμουνδούρου έχουν πάρει φωτιές από τις συνιστώσες που υποτίθεται ότι καταργήθηκαν, όμως, φαίνεται να κάνουν κουμάντο ακόμη και σήμερα.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα Γ. Μιχελάκης και Ν. Βούτσης συμφώνησαν ότι η σχετική τροπολογία θα ψηφιζόταν ομόφωνα και για συμβολικούς λόγους. Ως ένα δείγμα ότι στη Βουλή υπάρχει ένα αντιφασιστικό μέτωπο. Μάλιστα ο κ. Μιχελάκης είχε προχωρήσει σε αλλαγές που θα ικανοποιούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως κι έγινε.
Κάποιοι προεδρικοί, όμως, λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή τις συνιστώσες.
Πρώτος και καλύτερος, απειλώντας με ρήξη το… πολυτασικό κόμμα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σε ανακοίνωσή της η Αριστερή Πλατφόρμα τονίζει μεταξύ άλλων:
Η «Αριστερή Πλατφόρμα», κατά την Συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αντιτάχθηκε στη συμπερίληψη και του αντισυνταγματικού «τρομοάρθρου» 187Α του Ποινικού Κώδικα, στη σχετική τροπολογία, ως αιτία για την αναστολή , μετά από δικαστική δίωξη, της χρηματοδότησης κομμάτων. Και αυτό διότι το «τρομοάρθρο» 187Α δίνει τη δυνατότητα για εφιαλτικές αυθαιρεσίες, μακάβριες σκευωρίες και διώξεις πολιτικής σκοπιμότητας σε βάρος κινημάτων, κοινωνικών αγώνων και δυνάμεων της ανατρεπτικής Αριστεράς.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι συμφωνεί με την αναστολή χρηματοδότησης της «Χρυσής Αυγής» (ΧΑ), έστω και αν γίνεται με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα περί «εγκληματικής οργάνωσης», με το οποίο έχουμε, όπως τόνισε, ισχυρότατες διαφωνίες. Δυστυχώς, όμως, τόνισε αν θέλουμε τη διακοπή της χρηματοδότησης της ΧΑ, δεν μπορούμε να αποφύγουμε αυτό το άρθρο, αφού με αυτό έχει ασκηθεί δικαστική δίωξη και έχουν γίνει προφυλακίσεις σε βάρος της ηγεσίας της ΧΑ.
Ωστόσο, υπογράμμισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, η προσθήκη προληπτικά στην τροπολογία, πέραν του άρθρου 187 και του άρθρου 187Α του Ποινικού Κώδικα, γνωστού ως «τρομονόμου», στη βάση του οποίου θα μπορεί να ανασταλεί στο μέλλον η χρηματοδότηση, εφόσον ασκηθεί δίωξη με αυτό το άρθρο, σε ένα άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα, είναι απαράδεκτη.
Η τρομοδιάταξη του 187Α δεν αφορά τη «Χρυσή Αυγή», αφού η τελευταία δεν διώκεται ως τρομοκρατική οργάνωση αλλά ως εγκληματική και ως τέτοιας της διακόπτεται η χρηματοδότηση με το 187. Επομένως, με την προσθήκη της «τρομοδιάταξης» του 187Α στην τροπολογία εικάζεται αυθαίρετα, χωρίς καν κάποιες ενδείξεις, ότι στο μέλλον, ενδεχομένως, κάποιο κοινοβουλευτικό κόμμα θα χαρακτηριστεί ως «τρομοκρατική οργάνωση».
Αυτά τα ολίγα από τον κ. Λαφαζάνη ο οποίος ανοικτά πλέον αμφισβητεί μια επιλογή του κ. Τσίπρα.
Αλλά και μία από τις άλλες συνιστώσες, η ΔΕΑ του Αντώνη Νταβανέλου σήκωσε μπαϊράκι. Κατά τη συνεδρίαση της κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, όπου στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας έθεσαν ζήτημα τόσο για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην επίμαχη τροπολογία, αλλά και για σειρά άλλων ζητημάτων και κεντρικών επιλογών – ακόμη και για την υποψηφιότητα του κ. Τσίπρα για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο επικεφαλής της ΔΕΑ και στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας, σημείωσε μεταξύ των άλλων για το συγκεκριμένο θέμα πως θα είναι «αυτογκόλ» να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣοΚ και την ΔΗΜΑΡ την τροπολογία, είπε ότι θα είναι « λάθος» και προσέθεσε ότι «οι συνέπειες θα είναι σοβαρές», μεταξύ των άλλων επειδή «θα είναι σαν ένα σφουγγάρι για τις ευθύνες της κυβέρνησης στο φούντωμα της ΧΑ».
Υπογράμμισε δε ο κ. Νταβανέλος, ότι «αν μπούμε σε αυτό το τόξο, κινδυνεύει να διαστρεβλωθεί ο πολιτικός χάρτης, αν το κάνουμε θα είναι η μοναδική ελπίδα ανασύνταξης της ΧΑ».
«Σταματήστε να αισθάνεστε ότι κάποιοι πάνε στην κατήφορο και ενσωματώνονται!», φέρεται να είπε ο κ. Βούτσης και η κουβέντα σταμάτησε εκεί, όμως, οι εντυπώσεις έμειναν και δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να γίνει κυβέρνηση πνίγεται σε μια κουταλιά νερό.
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου