Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

«Βυθισμένοι» στην απαισιοδοξία οι Κύπριοι

kiprosΣτο κενό έχει πέσει η προσπάθεια του ΑΚΕΛ να απεκδυθεί των ευθυνών της κυβέρνησης Χριστόφια για την τραγική κατάσταση της Κυπριακής οικονομίας.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» το 49% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση Χριστόφια φέρει ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση της οικονομίας, ενώ μόλις το 3% θεωρεί υπεύθυνη τη σημερινή κυβέρνηση Αναστασιάδη. Το 5% επιρρίπτει την ευθύνη στην Ε.Ε και το 35% στις Τράπεζες.
Σημαντικό κόστος πληρώνει το ΑΚΕΛ όπως φαίνεται και στη πρόθεση ψήφου, όπου συγκεντρώνει
μόλις το 14.4% ενώ αντιθέτως ο «κυβερνών» ΔΗΣΥ ξεπερνάει το 25%.
Το ΔΗΚΟ εξασφαλίζει το 8,9% ενώ το σοσιαλιστικό κόμμα ΕΔΕΚ μετά βίας ξεπερνά το 3%. Πολύ χαμηλό ποσοστό λαμβάνει το νεοσύστατο κόμμα «Συμμαχία Πολιτών» του Γ. Λιλλήκα (2,1%) ενώ αν γινόντουσαν σήμερα εκλογές θα έμενε εκτός βουλής το ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου) με 1,2% όσο λαμβάνει και το Κίνημα Οικολόγων. Νικητής της δημοσκόπησης είναι η αδιευκρίνιστη ψήφος με 42,3%
Πολύ υψηλά είναι και τα ποσοστά αποδοχής του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με το 60% να τον αξιολογεί θετικά.
Αντιθέτως το κόστος της διακυβέρνησης Χριστόφια πληρώνει ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού με θετική αποδοχή μόλις 31%.
Η δημοσκόπηση καταγράφει και ένα σοβαρό πλειοψηφικό ποσοστό απαισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας με το 69% να θεωρεί ότι το 2014 θα είναι χειρότερο από το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου