Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Επιτέλους, λίγη σοβαρότητα!



Πριν από καιρό μου είχαν στείλει μια φωτογραφία που έδειχνε έναν εργαζόμενο να σκάβει, για ν’ ανοίξει μια τρύπα στο δρόμο,  και 6-7 άτομα (αν θυμάμαι καλά), με βαρύγδουπους τίτλους, να παριστάνουν τους προϊσταμένους!
Κάπως έτσι μου φαίνεται πως είναι και το πρόγραμμα ….σωτηρίας (περί εξοντώσεως πρόκειται για να είμαστε ακριβείς) της Ελλάδος,  που μας έχει επιβάλλει η τρόϊκα. Ο Ελληνικός λαός βρίσκεται στη θέση του εργαζόμενου που σκάβει (για να βυθίζεται περισσότερο) και οι …προϊστάμενοι, είναι όλοι αυτοί οι σχετικοί και άσχετοι, που παριστάνουν τους ειδήμονες και μας δίνουν συμβουλές για τη ….σωτηρία μας.
Η όλη υπόθεση, αν δεν είχε οδηγήσει μια Χώρα στην κατάρρευση και έναν ολόκληρο λαό σε απόγνωση, θα έμοιαζε με τραγέλαφο.
Σχεδόν κάθε μέρα, όποιος γουστάρει (για να το πω απλά) πετάει μια πομφόλυγα για την Ελλάδα και αρχίζει στη συνέχεια μια απίστευτη σπέκουλα για το μέλλον της Χώρας. Εν τω μεταξύ επειδή οι
περισσότερες από τις ειδήσεις αυτές έχουν ….οικονομικό ενδιαφέρον, όλο και κάποιοι «λύκοι» βολεύονται μες την «αναμπουμπούλα».
Το γαϊτανάκι των διαψεύσεων
Τις τελευταίες ημέρες είδαμε πάλι (έχω χάσει πια το μέτρημα) ένα ακόμα  θέατρο του παραλόγου, με επίκεντρο τη Χώρα μας.
Βγαίνει το ΔΝΤ και λέει ότι θεωρεί αναγκαίο  ένα νέο  «κούρεμα» του χρέους. Παράλληλα φαίνεται να απαιτεί  και νέα, οριζόντια μέτρα, περίπου  6.4 δις ευρώ για την επόμενη διετία!
Η Κομισιόν, για να μην …υστερήσει σε ανοησίες,  διαρρέει ότι υπάρχουν σκέψεις για αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα.
Η Λουφτχάνσα, από την άλλη, διοχετεύει στον τύπο σχέδιο για το κλείσιμο 22 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Μερικά από τα οποία είναι σε ακριτικές περιοχές (Αλεξανδρούπολη, Καστελόριζο)
Λογικό και αναμενόμενο να προκληθεί νέα σύγχυση.
Ύστερα, αφού έγινε η ζημιά, βγήκαν η κα. Λαγκάρντ, ο κ. Ρέν, και οι παρατρεχάμενοί τους, να ανασκευάσουν, να διευκρινίσουν, να διαψεύσουν, να επανορθώσουν.  Η …δουλειά, όμως, είχε γίνει. Οι σπόροι της αμφιβολίας ρίχτηκαν, τα «άλλοθι»  δημιουργήθηκαν!
Ώρες-ώρες έχω την εντύπωση (με όλη αυτή την πανσπερμία δηλώσεων) ότι στην Ελλάδα δοκιμάζεται το γνωστό  «Πείραμα του Milgram».
Οικεία βέλη
Όμως, για να είμαστε δίκαιοι και εμείς από την πλευρά μας, ως Χώρα εννοώ, δεν πάμε πίσω! Κάνουμε ότι μπορούμε για να καλλιεργήσουμε την αβεβαιότητα!
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι στον Προϋπολογισμό του 2014 θα υπάρξει πλεόνασμα 2.6 δις. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης προέβλεψε έξοδο από τη ύφεση. Ο Υπουργός Οικονομικών κάτι ψέλλισε περί ανάπτυξης. Και βέβαια ο Πρωθυπουργός επιδίδεται σ΄έναν προσωπικό μαραθώνιο για να προσελκύσει επενδύσεις. Δηλαδή, η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα ότι ξεφεύγουμε από τον «πάτο».
Έρχεται, όμως, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και μιλάει για σενάρια ύφεσης μέχρι και το 2016!!!
Το γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, προεξοφλεί «δημοσιονομικό κενό» για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 και προτείνει νέο «κούρεμα» του χρέους!!!
Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Δεν μπορούν  να …συνεννοηθούν μεταξύ τους; Να κινούνται στην ίδια γραμμή και να μην αναιρεί ο ένας τον άλλον;
Εθνικό σχέδιο
Τέλος, το έχω πει πολλές φορές, αλλά με  κάθε ευκαιρία θα το επαναλαμβάνω. Όλα αυτά τα τραγελαφικά συμβαίνουν επειδή εδώ και τέσσερα χρόνια  η Χώρα μας δεν έπραξε το αυτονόητο: να καταρτίσει, δηλαδή,  ένα σοβαρό, αξιόπιστο και κυρίως υλοποιήσιμο πρόγραμμα σωτηρίας της Πατρίδας. Που να λαμβάνει υπόψιν του τις δυνατότητες, αλλά και τις αδυναμίες της. Ένα Εθνικό Σχέδιο Σωτηρίας, με άλλα λόγια. Όπως θα έκανε κάθε σοβαρή Χώρα που σέβεται τους πολίτες της και τιμά την Ιστορία της. Και το σχέδιο αυτό να αποτελέσει τη βάση για διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας.
Είναι ανήκουστο ένας ολόκληρος λαός να ριχτεί, ως πειραματόζωο, στα νύχια τριών γραφειοκρατών της συμφοράς.  Τέσσερα χρόνια  τώρα πορευόμαστε με αποσπασματικά μέτρα και  συνταγές μαθητευομένων μάγων (που εκ των υστέρων απεδείχθησαν λαθεμένες).  Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Παρέλκει να τα απαριθμήσουμε και πάλι. Όποιος ζει μέσα στην κοινωνία (και δεν είναι αιθεροβάμων) γνωρίζει την κατάσταση από πρώτο χέρι.
ΥΓ. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις της WSJ  φέρουν εκ νέου στο προσκήνιο εκείνη τη δέσμευση για την Εξεταστική Επιτροπή που θα διερευνήσει το πώς και το γιατί η Χώρα οδηγήθηκε στο πρώτο Μνημόνιο.
 Του Κώστα Ροδινού
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου