Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Συρία: Δεκάδες νεκροί σε προάστιο στη Δαμασκό



syriaΑκτιβιστές στη Συρία, ανακοίνωσαν το θάνατο τουλάχιστον 40 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων 13 παιδιών και τραυματισμό άλλων 90, σε έκρηξη  δύο παγιδευμένων οχημάτων στην κοιλάδα Μπαράντα στην επαρχία της Δαμασκού.

Αυτό συνέβη κατά την περίοδο της έντονης ανταλλαγής πυρών μεταξύ του στρατού και των ενόπλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης (ισλαμιστών), ένα φαινόμενο που λαμβάνει χώρα σε πολλά μέτωπα στη Συρία, με το συνδυασμό της κλιμάκωσης των μαχών.

Εν τω μεταξύ οι ακτιβιστές των ανθρωπιστικών οργανώσεων προβαίνουν σε συνεχείς εκκλήσεις προς τον άμαχο  λαό να απομακρυνθεί από τις περιοχές της επαρχίες Χομς.
Επίσης,  οι ακτιβιστές του Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχουν προβεί σε εκκλήσεις προς τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο να μεταβούν σε συνοικίες της πόλης Χομς  για να παραλάβουν άτομα τα οποία δεν είχαν τη δυνατότητα να απομακρυνθούν με τις ίδιες δυνάμεις τους. Η πόλη Χομς  καταλήφθηκε τις τελευταίες δύο ημέρες από ισλαμιστές της ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’ και η συριακή αεροπορία προσπαθεί να τους εξουδετερώσει, σημειώνει το αραβικό Σκάι Νιουζ. (echedoros)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου