Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

REAL NEWS 06/10/2013

Σε πολλές περιοχές οι δήμαρχοι δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και ανέάαβαν πρωτοβουλίες για τη φύλαξη των σχολείων
Η απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι περίπου 2.200 σχολικοί φύλακες άφησε τα σχολικά συγκροτήματα έρμαιο στις παραβατικές διαθέσεις περιθωριακών στοιχείων, με αποτέλεσμα να καταγράφονται αλλεπάλληλα κρούσματα βανδαλισμών και λεηλασιών.
Προκειμένου να διαφυλάξουν τους μαθητές αλλά και τα κτίρια, ορισμένοι δήμοι προχωρούν στην πρόσληψη εταιρειών σεκιούριτι. Υπάρχουν σχολικά συγκροτήματα στα οποία δεν έχει μείνει ηλεκτρονικός υπολογιστής ούτε για δείγμα. Οι βανδαλισμοί και οι κλοπές ειδικά στα σχολικά συγκροτήματα του κέντρου της Αθήνας δεν έχουν προηγούμενο , δηλώνει στη Realnews ο Χάρης
Μπάστας πρόεδρος των σχολικών φυλάκων του δήμου Αθηναίων.
Η πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς βρήκε τους εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, στους Αμπελόκηπους να μαζεύουν τα σπασμένα τζάμια και να καταγράφουν τις ζημιές από τους βανδαλισμούς που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ό,τι ζημιές μπορούσαν να κάνουν στο σχολείο τις έκαναν , περιγράφει η υποδιευθύντρια Κική Νικολαϊδη.
Τα αιτήματα για φύλαξη σχολείων συσσωρεύονται στο γραφείο του αντιδημάρχου Αθηναίων, υπεύθυνου της Διεύθυνσης Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Επαμεινώνδα Λαμπρακάκη.
Πολλοί διευθυντές σχολικών συγκροτημάτων, όπως του Μαράσλειου και της Γκράβας μας μεταφέρουν πως έχουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας λόγω της έλλειψης φυλάκων , σημειώνει.
Σε πολλές περιοχές πάντως οι δήμαρχοι δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και ανέλαβαν πρωτοβουλίες για τη φύλαξη των σχολείων. Η αγωνία μας είναι τα παιδιά, και όχι τα κτίρια , ξεκαθαρίζει ο δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού, Παντελής Ξυριδάκης. Η δημοτική Αρχή έχει προσλάβει ιδιωτική εταιρεία φύλαξης για όλα τα δημοτικά κτίρια, μεταξύ των οποίων και τα σχολεία. Αλλά και ο δήμος Ελευσίνας υπέγραψε σύμβαση με δύο ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης οι οποίες το βράδυ προστατεύουν τα 36 σχολεία και νηπιαγωγεία του δήμου. Είχαμε πολλά κρούσματα βανδαλισμών, και τα χρήματα που δίναμε για την αποκατάσταση των ζημιών ήταν τόσα, που πια συνέφερε περισσότερο να πληρώνουμε εταιρεία φύλαξης , δηλώνει ο δήμαρχος Γιώργος Τσουκαλάς.
. Η απόφαση για τη διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων μπορεί να ικανοποίησε προσωρινά τις απαιτήσεις των δανειστών, ωστόσο το κέρδος μπαίνει από τη μία τσέπη του δημόσιου ταμείου και βγαίνει από την άλλη. Οι δήμοι τώρα καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα κυριολεκτικά και μεταφορικά, αφού από το ρεπορτάζ της Realnews προκύπτει ότι τα αφύλακτα σχολεία έχουν μετατραπεί σε ξέφραγα αμπέλια και όσα χρήματα εξοικονομούνται από τις απολύσεις καταλήγουν σε εταιρείες σεκιούριτι. Χρειάστηκαν μόνο δύο μήνες για να αποδειχθεί ότι άλλη μια απόφαση πάρθηκε στο πόδι .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου