Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Για τρίτη φορά στο ΣτΕ το Π.Δ. για τις μεταθέσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών

Για τρίτη φορά στο ΣτΕ το Π.Δ. για τις μεταθέσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικώνΣτο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε για τρίτη φορά ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος το Προεδρικό Διάταγμα για τις μεταθέσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών των δημοσίων σχολείων. 
Το εν λόγω σχέδιο προεδρικού διατάγματος κατατέθηκε για πρώτη φορά στο ΣτΕ για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στις 22 Απριλίου 2013. Η συζήτηση είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 13 Μαίου 2013, ωστόσο, ο υπουργός Παιδείας με επιστολή του ζήτησε να ανακληθεί
το επίμαχο διάταγμα για να προβεί σε διορθώσεις.
Την επόμενη ημέρα το διάταγμα επανακατατέθηκε με ορισμένες τροποποιήσεις, οι οποίες είχαν χαρακτηριστεί τότε ευνοϊκές για τους εκπαιδευτικούς.
Στις 3 Ιουνίου 2013 το ΣτΕ έκρινε νόμιμο το επίμαχο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, κάνοντας  παρατηρήσεις νομοτεχνικού περιεχομένου και διαβίβασε τη γνωμοδότησή του στο υπουργείο Παιδείας .
Εξήντα οκτώ ημέρες μετά το υπουργείο Παιδείας, χωρίς αλλαγές στο περιεχόμενό του, επανακατέθεσε στο ΣτΕ  το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για νέα επεξεργασία.
newsroom naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου