Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Λαγκάρντ: Δεν μιλήσαμε για νέα οριζόντια μέτρα

Λαγκάρντ: Δεν μιλήσαμε για νέα οριζόντια μέτραΗ γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ υποστήριξε ότι το ΔΝΤ δεν κάνει λόγο για νέα οριζόντια μέτρα, επικεντρώνοντας την προσοχή της στην ανάγκη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και στις διαβουλεύσεις μεταξύ ΔΝΤ, Ευρωπαίων εταίρων και ελληνικών αρχών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη σημερινή συνέντευξή Τύπου στην Ουάσιγκτον με την ευκαιρία της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η κ. Λαγκάρντ ανέφερε ότι είναι πρόωρο να μιλήσουμε για νέα μέτρα, αφού θα πρέπει να ολοκληρωθεί και να
αξιολογηθεί το ελληνικό πρόγραμμα, υπογραμμίζοντας ότι το κλιμάκιο της αποστολής θα επιστρέψει στην Αθήνα στο τέλος του μήνα.

Επίσης, δεν συμφώνησε με την άποψη ότι θα προταθούν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, προσθέτοντας ότι η έκθεση Fiscal Monitor του ΔΝΤ κάνει λόγο για δημοσιονομικό κενό, ίσο με 3,5% του ΑΕΠ έως και το 2016.

Τέλος, υπογράμμισε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα ξεπεράσει τον αρχικό στόχο για το 2013, επαναλαμβάνοντας με έμφαση ότι αναμένει πρωτοβουλίες από τους ευρωπαίους εταίρους για το χρέος.
Real.gr
Σχολιάστε το άρθρο:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου