Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ Έκδοση νέων δελτίων δωρεάν μετακίνησης ΑμεαΑ

Από τη Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοιν. Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ανακοινώνεται ότι: Από τη ΔΕΥΤΕΡΑ 7 Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2013 θα διαρκέσει η ΕΚΔΟΣΗ νέων Δελτίων Δωρεάν Μετακίνησης ΑΜΕΑ για το έτος 2013 και η ΘΕΩΡΗΣΗ των παλαιών που ισχύουν έως 15 Νοεμβρίου 2013, σύμφωνα με τη διευκρινιστική εγκύκλιο της Δ/νσης Προστασίας ΑΜΕΑ, του Υπουργείου Εργασίας, Κοιν. Ασφαλ. & Πρόνοιας με ΑΔΑ:ΒΛΕΖΛ-ΚΨΛ.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ και ΕΚΔΟΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΜΕΑ
1. Αίτηση, ταυτότητα και υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 περί της ακριβούς διεύθυνσης του
δικαιούχου στο Νομό Καβάλας ή του κηδεμόνα του, ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου.
2. Πιστοποίηση αναπηρίας 67% τουλάχιστον, η οποία αποδεικνύεται με α)Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής ΚΕΠΑ, για άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, καθώς και για τους τυφλούς και άτομα με ΒΝΚ<30 67="" 80="" p=""> 3. Εκκαθαριστικό της Εφορίας οικ. έτους 2012 ή Υπ.Δήλωση του Ν.1599/86 θεωρημένο από την αρμόδια ΔΟΥ, ότι δεν υποχρεούται στην υποβολή Φορολογικής Δήλωσης, εκτός των τυφλών, μόνο για όσους επιθυμούν εκπτωτικό κουπόνι ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ και έχουν ετήσιο δηλωθέν συνολικό εισόδημα, οικογενειακό μικρότερο των 29.000 ευρώ ή αντίστοιχα ατομικό μικρότερο των 23.000ευρώ(συν 5.600 ευρώ για κάθε επιπλέον άτομο με αναπηρία 67% πέρα του δικαιούχου που συνοικεί και βαραίνει φορολογικά τον φορολογούμενο), στους οποίους επικολλείται κουπόνι του Αστικού ΚΤΕΛ.
Για όσους δεν δικαιούνται λόγω εισοδηματικών κριτηρίων ή επιθυμούν μετακίνηση μόνο με Υπεραστικό ΚΤΕΛ με υπεύθυνη δήλωση τους, γίνεται μόνο χειρόγραφη θεώρηση και δεν επικολλείται κουπόνι Αστικού ΚΤΕΛ.
4. Ασφαλιστικό βιβλιάριο υγείας, το οποίο σφραγίζεται και μονογράφεται με ημερομηνία θεώρησης από τον αρμόδιο υπάλληλο, απαραίτητα.
5. Δύο Φωτογραφίες ή 3 για τις κάρτες συνοδών τυφλών ή ΒΝΚ<30 p=""> 6. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή φωτοαντίγραφο αυτής.
Οι κάτοχοι δελτίων μετακίνησης ΑΜΕΑ μπορούν να θεωρούν τα δελτία τους και στα κατά τόπους ΚΕΠ του Δήμου που ανήκουν, προσκομίζοντας τα παραπάνω δικαιολογητικά.
Η έκδοση νέων δελτίων μετακίνησης ΑΜΕΑ καθώς και η αντικατάσταση τους σε περίπτωση απώλειας κάρτας (που θα προκύπτει με βεβαίωση Αστυνομικής Αρχής, θα γίνεται μόνο από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας, Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (357 ή 362 γραφείο Διοικητηρίου) της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.
Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΔΗΜ. ΥΓΕΙΑΣ ΕΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου