Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΚΥΑ: Πως θα απορροφηθούν σε Υπουργεία δημοτικοί αστυνομικοί

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣΕπτά βήματα απαιτούνται για τη «μετάταξη» δημοτικών αστυνομικών στα Υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
Αυτά, όπως προσδιορίζονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, που φέρει πρώτη την υπογραφή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι τα εξής:
1. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης γνωστοποιεί στο Τριμελές Συμβούλιο τα αιτήματα των φορέων για την κάλυψη θέσεων που θα πληρωθούν από δημοτικούς αστυνομικούς.
2. Εντός δέκα ημερών το Τριμελές Συμβούλιο γνωμοδοτεί για τον αριθμό και τα απαιτούμενα προσόντα των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν στους φορείς υποδοχής.
3. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκδίδει σχετική ανακοίνωση, βάσει της γνωμοδότησης
του Τριμελούς Συμβουλίου, με την οποία καθορίζονται η σειρά προτεραιότητας των φορέων υποδοχής και ο αριθμός που θα διατεθεί σε κάθε φορέα (ΦΕΚ).
4. Οι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται μέσα σε 15 μέρες να υποβάλουν αίτηση προτίμησης, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
5. Εντός 10 ημερών από τη λήξη αυτής της προθεσμίας, οι φορείς υποδοχείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη σύνταξη των πινάκων συνδρομής κριτηρίων. Στη συνέχεια, αποστέλλουν τις αιτήσεις στους φορείς υποδοχής και στο ΑΣΕΠ, το οποίο προβαίνει στη μοριοδότηση των υπαλλήλων.
6. Εντός 15 ημερών από τη λήψη των πινάκων βαθμολογικής κατάταξης του ΑΣΕΠ, συνεδριάζουν τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια των φορέων υποδοχής. Με βάση τα γενικά και ειδικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί από τις ΚΥΑ, γνωμοδοτούν και διαβιβάζουν τους πίνακες βαθμολογικής κατάταξης στο ΑΣΕΠ, το οποίο καταρτίζει ενιαίο πίνακα διάθεσης.
7. Εκδίδεται υπουργική απόφαση μετάταξης-μεταφοράς του φορέα υποδοχής (ΦΕΚ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου