Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Τα φαβορί της ΝΔ για τους τρεις μεγάλους δήμους

Η συζήτηση για τις υποψηφιότητες που θα υποστηρίξει η ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές ξεκίνησε ατύπως και υπό εχεμύθεια στο επιτελείο Σαμαρά. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αποφασίστηκε ότι θα επιλεγούν πολιτικές υποψηφιότητες στους τρεις μεγάλους Δήμους: Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά.
Το σκεπτικό έχει ως εξής:

-Το πολιτικό συμπέρασμα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές (ποιος κέρδισε, ποιος έχασε) θα είναι
καθαρό μόνο στους μεγάλους δήμους και στις περιφέρειες. Επομένως, η ΝΔ πρέπει να κάνει επίδειξη δύναμη.

-Λόγω της προηγούμενης ανατροπής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την εκλογή των Γ. Καμίνη και Γ. Μπουτάρη, θεωρείται ότι παρά την κυβερνητική φθορά μπορεί να αποκατασταθεί η αυτοδιοικητική γαλάζια τάξη, λόγω της φθοράς των σημερινών δημάρχων.

-Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του με πολιτικές υποψηφιότητες, η ΝΔ θα έδειχνε αδυναμία αν δεν ακολουθούσε τον ίδιο δρόμο τουλάχιστον στους μεγάλους δήμους.

-Η συσπείρωση της κομματικής βάσης κρίνεται αναγκαία ενόψει και των εθνικών εκλογών, όποτε γίνουν.

-Κοινές υποψηφιότητες με το ΠΑΣΟΚ στους μεγάλους δήμους θα ενοχλούσαν βαθύτατα τη γαλάζια βάση.

-Ο πολιτικός έλεγχος των μεγάλων δήμων προσφέρει δυνατότητες ανάδειξης του στελεχιακού δυναμικού της ΝΔ και της ενίσχυσης επιρροής στις τοπικές κοινωνίες.

Ειδικότερα:

Στην Αθήνα, φαβορί ήταν ο Νίκος Δένδιας προ των διώξεων μελών της Χρυσής Αυγής. Παραμένει φαβορί, αλλά πλέον κρατά αυτός τα κλειδιά, δηλαδή θα είναι υποψήφιος μόνο αν θέλει. Αλλο όνομα που ακούγεται έντονα είναι η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, αλλά η Συγγρού δεν ενθαρρύνει αυτή την υποψηφιότητα.

Στη Θεσσαλονίκη, τα ονόματα που υπάρχουν στο τραπέζι είναι ο Κ. Γκιουλέκας (επειδή έχει εκδηλώσει ο ίδιος ενδιαφέρον), ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θ. Καράογλου, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Στ. Καλαφάτης (αν και δεν ενδιαφέρεται σύμφωνα με συνομιλητές του), η Ελενα Ράπτη (λόγω της κινητικότητας που εκδηλώνει τελευταία) και ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων Στράτος Σιμόπουλος.

Είναι βέβαιο ότι θα υποστηριχθεί ο εν ενεργεία δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος στον Πειραιά, ο οποίος συνδέεται και με κουμπαριά με τον πρωθυπουργό.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου