Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Μίνι ανταρσία 24 βουλευτών της ΝΔ για τα αγροτεμάχια

agross«Η υπερφορολόγηση των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων είναι άδικη για τους αγρότες» τονίζουν σε ερώτησή προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα που κατέθεσαν απόψε στη Βουλή 24 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή.
Σημειώνεται ότι αρχικά το κείμενο το υπέγραφαν 22 βουλευτές, αλλά στη συνέχεια προστέθηκαν ακόμη δύο, ο Λευτέρης Αυγενάκης και Βασίλης Υψηλάντης.
Το τελικό σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων του 2014 και οι συντελεστές με βάση τους οποίους θα φορολογηθούν τα αγροτεμάχια και τα εκτός σχεδίου οικόπεδα και κατοικίες δόθηκε για διαβούλευση και οι βουλευτές εκτιμούν ότι η υπερφορολόγηση των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων
συνιστά κατάφωρη αδικία των αγροτών.
Επίσης πιστεύουν ότι θα εμποδίσει την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας λόγω της υπερβολικής επιβάρυνσης των αγροτών και τονίζουν ότι πολλοί αγρότες δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν την παραπάνω φορολογία.
Οι βουλευτές καταθέτουν παρατηρήσεις και προτάσεις κατά περίπτωση και ερωτούν τον υπουργό Οικονομικών:
«Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες μας με αβάσταχτες και άδικες φορολογίες;
Τι προτίθεσθε να πράξετε σχετικά με τις εγκαταλελειμμένες και ανεκμετάλλευτες γαίες οι οποίες κανένα έσοδο δεν επιφέρουν στους κατόχους τους;».
Οι 24 βουλευτές που υπογράφουν το κείμενο είναι οι εξής:
Τζαμτζής Ιορδάνης, Βογιατζής Παύλος, Κυριαζίδης Δημήτριος, Αντωνίου Μαρία, Νταβλούρος Αθανάσιος, Κόλλιας Κωνσταντίνος, Λαμπρόπουλος Ιωάννης, Κωνσταντόπουλος Γιώργος, Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Ταλιαδούρος Σπύρος, Ιωαννίδης Ιωάννης, Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Τσαβδαρίδης Λάζαρος, Βλαχογιάννης Ηλίας, Στύλιος Γιώργος, Μαρίνος Ανδρέας, Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος, Πασχαλίδης Γιάννης, Σκόνδρα Ασημίνα, Βλάχβεης Μενέλαος, Σαμπαζιώτης Δημήτριος, Κουτσούμπας Ανδρέας, Λευτέρης Αυγενάκης, Βασίλης Υψηλάντης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου