Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

23-10-13 Σε σχολεία της ακριτικής Θράκης ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου, για τον εορτασμό της ...

Δελτίο Τύπου 
 Σε σχολεία της ακριτικής Θράκης ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 

Περιοδεία σε σχολεία της Θράκης θα πραγματοποιήσει ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, αφού προηγουμένως παραστεί στην Τελετή Αναγόρευσης του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ.κ. Βαρθολομαίου, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Τετάρτη 23 Οκτωβρίου.

 Την επομένη, θα παρευρεθεί στην επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στη Ανωτάτη
Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, όπου θα διεξαχθεί, παράλληλα με τα εγκαίνια των εργαστηρίων της Ακαδημίας, Ημερίδα υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας-Εκπαίδευση για την Αειφορία και τη Βιωσιμότητα», με τη συμμετοχή μαθητών που δραστηριοποιούνται στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, θα παραστεί στις σχολικές γιορτές του μειονοτικού Γυμνασίου της Γλαύκης στο νομό Ξάνθης και του 10ου δημόσιου Δημοτικού Σχολείου στην Κομοτηνή. Επίσης, θα επισκεφθεί μονάδα του προγράμματος «Εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη», το οποίο συμβάλλει από το 1997 με το έργο του στη βελτίωση των εκπαιδευτικών δεδομένων της Μειονότητας και στην αρμονική ένταξη των μουσουλμανοπαίδων στην κοινωνία. 

Την ίδια μέρα επίσης, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και με τον Περιφερειακό Διευθυντή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ θα έχει ακόμα συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, αλλά και με τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου. 

Κατά τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Υφυπουργός θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην Ξάνθη, τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013. 

Τέλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Κεδίκογλου θα έχει συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κ. Γιαννακίδη, καθώς και με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Πιπερίγκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου