Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Με μεγάλη συμμετοχή ο 2ος αγώνας ορεινού τρεξίματος Θάσου «ΥΨΑΡΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ 2013»




Έπεσε η αυλαία του 2ου αγώνα ορεινού τρεξίματος Θάσου «ΥΨΑΡΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ 2013», που είχε σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Θεολόγο, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013.
Ένας αγώνας ο οποίος τείνει να γίνει θεσμός, τόσο για τη μοναδική ομορφιά του τοπίου, όσου και του ιδιαίτερου τερέν, που δυσκολεύει όλους τους συμμετέχοντες. Η διαδρομή διασχίζει τα δύο βασικά μονοπάτια προσέγγισης, της υψηλότερης κορυφής του νησιού (Υψάριο όρος 1204μ.) από
την μεριά του Θεολόγου γίνεται η ανάβαση και από την μεριά της Ποταμιάς κατάβαση. Διοργανωτές η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑΣΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ «ΧΗΓΙΩΡΓΗΣ» σε συνεργασία με ντόπιους αθλητές.
Οι καιρικές συνθήκες ήτανε σχεδόν ιδανικές με λίγη ίσως παραπάνω, για την εποχή, ζέστη. Οι συμμετοχές φέτος ήτανε περισσότερες από διπλάσιες και συνολικά 74 αθλητές έλαβαν αριθμό εκκίνησης, μεταξύ αυτών και 11 γυναίκες. Επτά από αυτούς δεν κατάφεραν να περάσουν τον τερματισμό και έξι τερμάτισαν μεν, εκπρόθεσμα δε. Όλοι δήλωσαν ότι θα επιστρέψουν του χρόνου καλύτερα προετοιμασμένοι.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Καβαλιώτης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ του Α.Ο. ΧΡΥΣΟΠΟΛΕΩΣ με χρόνο 3:06:57 ακολουθούμενος από τον περσινό νικητή ΣΙΔΕΡΙΔΗ ΝΙΚΟ της SALOMON HELLAS με χρόνο 3:15:10, τρίτος ο Κύπριος ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΒΑΣΙΛΗΣ με χρόνο 3:23:35. Αυτή η σειρά διαμορφώθηκε από την πρώτη ανάβαση και διατηρήθηκε ως και το τέλος χωρίς κάτι να αλλάξει. Στις γυναίκες η μεγάλη έκπληξη του αγώνα, η Βρετανίδα WHYBROW VALERI μόνιμη κάτοικος Λιμεναρίων Θάσου κέρδισε στη παρθενική της εμφάνιση σε ορεινό αγώνα, με χρόνο 3:55:57, την 1η θέση και την 11η της γενικής, 2η η Καβαλιώτισσα ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΣΕΝΗ του ΣΕΒΑΣ με χρόνο 4:15:50, τέσσερα λεπτά αργότερα τερμάτισε και η 3η της παρέας ΓΕΡΑΡΔΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ από την Κομοτηνή με χρόνο 4:19:40. Στην κατηγορία 40-49 νικητής ήτανε ο ΓΚΟΥΤΖΑΚΗΣ NAOYM του ΣΕΒΑΣ από την Λυδία Καβάλας, με χρόνο 3:33:05, 2ος ο ΣΤΗΜΟΝΙΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Ε.Ο.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ, από την Νέα Πέραμο Καβάλας και 3ος ο Καβαλιώτης ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ με χρόνο 3:41:30. Στην κατηγορία 50+, νικητής αναδείχθηκε ο ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ της O.R.L. από την Ξάνθη με χρόνο 4:29:10, με δεύτερο τον ΚΥΡΙΛΛΙΔΗ ΒΑΣΙΛΗ του Ε.Ο.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ με χρόνο 5:00:30 από την Καβάλα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του αγώνα http://www.mtb-thassos.com/el/results-trail-running.html
Ευχάριστη έκπληξη οι 11 Θασίτες ή μόνιμοι κάτοικοι Θάσου, οι οποίοι συμμετείχαν φέτος στον αγώνα. Αυτό καταδεικνύει ότι δραστηριότητες σαν αυτήν βοηθάνε κάποιους να έρθουν πιο κοντά στο άθλημα άλλα και να γνωρίσουν τις ομορφιές του ορεινού όγκου της Θάσου.
Ο μικρότερος αθλητής του αγώνα ήτανε 14 χρονών ο Αλβανικής καταγωγής κάτοικος Θεολόγου Μολαιμέρι Βαλεντίνος, ο οποίος μάλιστα με χρόνο 4.10.16 κατέλαβε την 17η θέση. Μεγαλύτερος Θασίτης, ο Μανώλης Σωτηρίου κάτοικος Ποτού, στα 64 του κάνοντας προσωπική υπέρβαση τερμάτισε μετά από 8 ώρες. Πρώτος όλων ο ΜΑΡΚΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ της YPSARION TRAIL RUNNING από τον Ποτό όπου με χρόνο 3:41:55 κατέκτησε την 8η θέση της γενικής κατάταξης.
Η οργανωτική επιτροπή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους αθλητές και επισκέπτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Επίσης για την οικονομική υποστήριξη Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ, Τις ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΧΟΥΔΗ (HOTELS AERIA & AEOLIS). Τα ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΘΑΣΟΥ-ΣΟΥΡΙΝΗΣ για την γευστική υποστήριξη.
Τις τοπικές επιχειρήσεις Θεολόγου, ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΕΛΙΟΣ & ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΛΕΟΝΙΚΗ για την υλικοτεχνική υποστήριξη & υδροδοσία αντίστοιχα. Καθώς και το παραδοσιακό καφενείο, ΤΣΙΚΝΑΣ για την τροφοδοσία των σταθμών του αγώνα. Χορηγός σήμανσης και χάραξης της διαδρομής, τα υλικά οικοδομών ΡΗΓΑΣ. Ευχαριστούμε επίσης τις γραφικές τέχνες ΠΡΟΒΟΛΗ για την χορηγία όλου του γραφικού υλικού.
Τα δώρα των πρώτων νικητών καθώς και το άλλο διαφημιστικό υλικό, ήτανε μια προσφορά του καταστήματος WORLD MOUNTAIN http://www.mountain-world.gr/ από την Καβάλα του Ιωάννη Τσιλογιώργη σε συνεργασία με την εταιρία ODLO.
Τέλος όπως πάντα ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές, διότι χάρη σε αυτούς ένας αγώνας, χαρακτηρίζεται επιτυχημένος ή όχι. Σύμφωνα με τα λεγόμενα όλων αυτών που συμμετείχαν, η δική μας διοργάνωση ήτανε. Ραντεβού και πάλι τον Σεπτέμβριο του 2014.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου