Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΟΑΕΔ: Μια στις 10 οι πιθανότητες να βρεις δουλειά με 490 ευρώ - Η τελική επιλογή


 ΟΑΕΔ: Μια στις 10 οι πιθανότητες να βρεις δουλειά με 490 ευρώ - Η τελική επιλογήΠάνω από 100.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 πεντάμηνες θέσεις απασχόλησης κοινωφελούς εργασίας σε δήμους και περιφέρειες.
 Η κατάθεση των αιτήσεων ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή και η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με σύστημα μοριοδότησης. Στόχος της διοίκησης του Οργανισμού είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έως το τέλος του τρέχοντος μήνα, για να τοποθετηθούν οι δικαιούχοι στις δουλειές τους, το αργότερο έως τις 5 Νοεμβρίου.Το πρόγραμμα αφορά ανέργους που είναι τελειόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης και οι αποδοχές είναι 427 ευρώ για ανέργους κάτω των 25 ετών, και 490
ευρώ για ανέργους άνω των 25 ετών.
Βασικό κριτήριο μοριοδότησης, αποτελεί ο χρόνος συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας.  Προσοχή: αν και η σύζυγος είναι άνεργη (και δηλωμένη στα μητρώα του ΟΑΕΔ) τότε προστίθενται και τα μόρια της συζύγου. Αν κάποιος είναι αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας και άνεργος, σε αυτή την περίπτωση, τα μόριά του διπλασιάζονται έτσι ώστε να μην έχει συγκριτικό μειονέκτημα σε σχέση με τις οικογένειες που έχουν ανέργους και τους δύο γονείς.
Δεύτερο κριτήριο αποτελεί το εισόδημα. Εδώ υπάρχει μια παγίδα. Αν έχετε εκκαθαριστικό για τα εισοδήματα του 2012 (τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι λιγότερα από αυτά του 2011) έχει καλώς. Σε διαφορετική περίπτωση, θα χρησιμοποιηθούν τα εισοδήματα του 2011 μόνο και μόνο επειδή η εφορία έχει αργήσει να εκδώσει το εκκαθαριστικό σας.
Μόρια προβλέπονται και για την ηλικία:
    Για ηλικίες από 18 έως 29 ετών δίδονται 20 μόρια
    Για ηλικίες από 30 έως 54 ετών 24 μόρια και
    Για ηλικίες από 55 ετών αι πάνω 18 μόρια.
Το κάθε ανήλικο παιδί προσθέτει 12 μόρια στο τελικό ποσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου