Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Μεγάλης έκτασης φωτιά από τον Άγιο Ανδρέα μέχρι την Ηρακλείτσα video

Μεγάλης έκτασης φωτιά από τον Άγιο Ανδρέα μέχρι την ΗρακλείτσαΜέγαλης έκτασης φωτιά ξέσπασε σήμερα το πρωί στις 11 στον ΄Αγιο Ανδρέα και συγκεκριμένα στην περιοχή Σταυρός πίσω από το εργοστάσιο της ΕΛΒΕ , η οποία στη συνέχεια , εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν εκείνη την ώρα , επεκτάθηκε προς 2 κατευθύνσεις τόσο προς τους πρόποδες της Νέας Ηρακλειτσας όσο και προς την δασική πλευρά πριν τη Νέα Πέραμο . Τουλάχιστον τρεις οικίες πραδώθηκαν στις φλόγες  , ενώ οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από αμέλεια ενός μελισσοκόμου , ο οποίος εκτελούσε μελισσοκομικές εργασίες στην πλαγιά πίσω από το εργοστάσιο . Το δύσβατο σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά με δεδομένο ότι πρόκειται για μία θαμνώδη και με χαμηλή βλάστηση περιοχή έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν την φωτιά. Συνολικά μέχρι τις 1μιση το μεσημέρι βρέθηκαν στην περιοχή
επιχειρώντας 49 πυροσβέστες, 22 πυροσβεστικά οχήματα κυρίως μικρά και ευέλικτα τζιπ, 35 άτομα πεζοπόρα δύναμη και δύο αεροσκάφη Πετζετέλ που επιχειρούσαν από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς καθώς ήταν εξαιρετικά δύσκολο να την προσεγγίσουν οχήματα.
Γύρω στις 12μιση το μεσημέρι σύμφωνα με τις δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο αφού ήδη είχαν κινητοποιηθεί μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και δεκάδες πολιτών που με κάθε τρόπο προσπαθούσαν να περιορίσουν την πυρκαγιά που εξαπλωνόταν με ταχύτητα ώστε να μην πλησιάσει πυκνοκατοικημένες περιοχές είτε προς την πλευρά της Νέας Ηρακλείτσας είτε πίσω από το λόφο προς την πλευρά της Νέας Περάμου.

videotex.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου