Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Αξιοποίηση του “πεδίου Ε” αλλά και της τεχνογνωσίας της Καvala oil και σε άλλα Ελληνικά κοιτάσματα


Αξιοποίηση του “πεδίου Ε” αλλά και της τεχνογνωσίας της Καvala oil και σε άλλα Ελληνικά κοιτάσματαΠαρουσία του κ. Γιάννη Μανιάτη, Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του προγράμματος νέων γεωτρήσεων στον Πρίνο και Βόρειο Πρίνο
Αναφορικά με τα εγκαίνια του προγράμματος νέων γεωτρήσεων στον Πρίνο και Βόρειο Πρίνο που πραγματοποιήθηκαν στην Καβάλα το Σάββατο 20 Ιουλίου και τέλεσε ο Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιάννης Μανιάτης η Energean Oil & Gas A.E. μας απέστειλε το παρακάτω Δελτίο Τύπου…. .
“Άμεση έναρξη των εργασιών για την αύξηση της παραγωγής με το γεωτρύπανο GSPFortuna
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 20 Ιουλίου στην Καβάλα, τα εγκαίνια του προγράμματος γεωτρήσεων και βελτιστοποίησης της παραγωγής στις περιοχές εκμετάλλευσης Πρίνου και Βόρειου Πρίνου. Τα εγκαίνια τέλεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννης Μανιάτης, παρουσία εκπροσώπων θεσμικών και πολιτειακών φορέων.
Το πρόγραμμα των εγκαινίων περιελάμβανε παρουσίαση του Επενδυτικού Προγράμματος της Energean, καθώς και επίσκεψη και ξενάγηση στο γεωτρύπανο GSPFortuna όπου τελέστηκαν τα εγκαίνια.
Στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος της Energean ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων, προβλέπεται η
πραγματοποίηση 4 συνολικά γεωτρήσεων, ενώ απώτερος στόχος για το 2014 είναι η ανάπτυξη του Πεδίου Ε. Πιο συγκεκριμένα, έχει προγραμματιστεί:
  • 1 γεώτρηση εισπίεσης ΡΒ-23 για την αύξηση της πίεσης στο κοίτασμα του Πρίνου
  • 2 παραγωγικές γεωτρήσεις ΡΒ-34 & ΡΒ-37 σε περιοχές του Πρίνου και
  • 1 οριζόντια γεώτρηση PNB-H4 στο κοίτασμα του Β. Πρίνου για μεγιστοποίηση της αποληψιμότητας
Οι γεωτρήσεις αυτές υπολογίζεται να διαρκέσουν 6 μήνες, και με την ολοκλήρωση των νέων γεωτρήσεων, η συνολική ημερήσια παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί στα 4.500 βαρέλια από τα σημερινά επίπεδα των 2.000 βαρελιών/ημέρα.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Γιάννης Μανιάτης, υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής δήλωσε σχετικά: «Είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι επενδύονται σήμερα κεφάλαια στον τομέα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και αξιοποιείται κατά τον καλύτερο τρόπο το Ελληνικό επιχειρηματικό, εργατικό, αλλά και ακαδημαϊκό δυναμικό. Το άνοιγμα της αγοράς Υδρογονανθράκων και η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας είναι μια υπερκομματική επιδίωξη και αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών για διενέργεια γεωτρήσεων με τήρηση πάντα των αυστηρότερων περιβαλλοντικών προδιαγραφών.  Σε δυο χρόνια καταφέραμε να πετύχουμε όσα δεν είχαν γίνει τα τελευταία 15 χρόνια.  Σταθερή επιδίωξη μας είναι η προσέλκυση επενδύσεων, η τόνωση της εθνικής οικονομίας, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ώστε να καταπολεμήσουμε τη μάστιγα της ανεργίας και ιδιαίτερα των νέων, αλλά και η δημιουργία πόρων για τις τοπικές κοινωνίες μέσα από τον περιφερειακό φόρο που θεσπίσαμε. Η σημερινή εκδήλωση και η έναρξη του νέου επενδυτικού προγράμματος επιβεβαιώνει με τον πιο τρανταχτό τρόπο ότι η Ελλάδα όταν θέλει, Μπορεί». Τέλος, μετά την τελετή εγκαινίων στο Γεωτρύπανο GSPFortunaoκ. Μανιάτης δήλωσε συμβολικά: «Ένα μικρό πάτημα κουμπιού στο Γεωτρύπανο του Πρίνου, ένα μεγάλο βήμα για την ανάπτυξη των εθνικών κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων, ένα μεγάλο βήμα για την ανάπτυξη της χώρας».
Ο κ Μαθιός Ρήγας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της EnergeanOil & Gas δήλωσε σχετικά: «Σήμερα, με το γεωτρύπανο GSPFortuna  ξεκινάμε ένα νέο πρόγραμμα γεωτρήσεων με στόχο την αύξηση της παραγωγής από τον Πρίνο και Βόρειο Πρίνο, με προσήλωση πάντα στο επιχειρησιακό μας πλάνο και στους στόχους του. Επιμένουμε στο δρόμο των επενδύσεων και της ανάπτυξης παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία. Ταυτόχρονα, μένουμε πιστοί στις αξίες και τις συνεργασίες μας και συνεχίζουμε να επιχειρούμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζομένους μας, στην τοπική κοινωνία της Καβάλας και στην αποστολή για ορθολογική αξιοποίηση του εθνικού μας πλούτου. Με την ανανέωση των αδειών του Πρίνου από την Ελληνική Κυβέρνηση και την είσοδο στο μετοχικό μας κεφάλαιο της ThirdPoint, ξεκινάμε την νέα φάση ανάπτυξης του Πρίνου. Θα ακολουθήσει η ανάπτυξη του Πεδίου Έψιλον το 2014 και η έρευνα σε άλλες περιοχές της Ελλάδας για την αξιοποίηση την μοναδικής τεχνογνωσίας και εμπειρίας στην Ελλάδα της θυγατρικής μας Καβάλα Oil στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες.»” 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου