Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ηττα και – ουσιαστικά – αντίο για την Skoda Ξάνθη από την Λίνφιλντ

Ηττα και – ουσιαστικά – αντίο για την Skoda Ξάνθη από την ΛίνφιλντH Skoda Ξάνθη παρουσιάστηκε ανέτοιμη στο πρώτο της ευρωπαϊκό παιχνίδι και παρότι είχε την υπεροχή ηττήθηκε από την Λίνφιλντ 0-1 στα Πηγάδια, σκορ καταδικαστικό για την ρεβάνς στην Βόρεια Ιρλανδία.

Η Skoda Ξάνθη έψαχνε την πρώτη της νίκη και την πρώτη της πρόκριση στην Ευρώπη, ωστόσο της ήρθαν όλα εντελώς ανάποδα. Μολονότι είχε την κατοχή της μπάλας και μάλιστα σε συντριπτικό βαθμό (62%-38%), η Λίνφιλντ ήταν εκείνη που στη μοναδική της φάσης στο πρώτο μέρος σκόραρε και πήρε τη νίκη και το προβάδισμα για την πρόκριση. Οι Ακρίτες είχαν την υπεροχή και δύο καλές ευκαιρίες σε κεφαλιές,
κυρίως του Βάλλα, αλλά και του Βασιλακάκη στο πρώτο μέρος, αλλά οι Βορειοϊρλανδοί στη μοναδική φάση που έκαναν και η οποία προήλθε από λάθος της ξανθιώτικης άμυνας άνοιξαν το σκορ στα Πηγάδια. Από λάθος του Γούτα, λοιπόν, στο 25ο λεπτό, ο Ααρον Μπέρνς μπήκε στην περιοχή και με σουτ νίκησε το Χιμένες για να κάνει το 0-1 για την Λίνφιλντ.
Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο, τουλάχιστον να φτάσει στην ισοφάριση και να έχει κάποιες ελπίδες πρόκρισης στον επαναληπτικό, αλλά πέρα από δύο καλές ευκαιρίες με τον Μαρίν στο 61′ που απέκρουσε ο Τούφεϊ και η μπάλα πέρασε δίπλα απο το δοκάρι κόρνερ και την κεφαλιά του Ράνου στο 76′, ύστερα από σέντρα του Παΐτο, δεν κατάφερε τίποτε περισσότερο απογοητεύοντας τους φιλάθλους της που έδωσαν βροντερό παρών στα Πηγάδια…
SKODA ΞΑΝΘΗ: Τσέμα, Παΐτο, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μαρσελίνιο (69’ Τριάδης), Μάνταλος, Ντιέ (80’ Φλίσκας), Βασιλακάκης (62’ Ράνος), Μαρίν, Σολτάνι.

Λίνφιλντ
: Τάφεϊ, Μπερνς Μπ., Μπερνς Α. (79’ Μακάουλ), Γουόρντ, Κλάρκ, Έρβιν, Γκολτ, Λόουρι, Νόουλς (64’ Μάλγκριου), Τόμπσον (70’ Μακάλιστερ), Κάρβιλ.
Πηγή: www.sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου