Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Δυο οι νεκροί από την αεροπορική τραγωδία (photos)

Μυστήριο παραμένουν τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος με το Boeing 777 της "Αsiana Airlines" το οποίο εκτελούσε την πτήση 214 από την Σεούλ προς το Σαν Φρανσίσκο και τυλίχθηκε στις φλόγες κατά την αναγκαστική προσγείωση του.


Σύμφωνα με το FBI δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει  τρομοκρατική ενέργεια ενώ οι νοτιοκορεατικές αερογραμμές Asiana Airlines ανακοίνωσαν ότι η συντριβή του αεροσκάφους δεν οφείλεται σε μηχανική βλάβη. Ωστόσο, αρνήθηκαν να πουν αν οφείλεται σε λάθος του πιλότου. Τουλάχιστον 2 άτομα σκοτώθηκαν και 181 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται 49.  



Οι δύο νεκροί είναι κινέζοι πολίτες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Νοτίου Κορέας, επικαλούμενο το υπουργείο Μεταφορών της χώρας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται για δύο γυναίκες. Η Asiana Airlines ανακοίνωσε ότι 141 Κινέζοι, ανάμεσα τους οι δύο που έχασαν τη ζωή τους, σε σύνολο 291 επιβατών και 16 μελών του πληρώματος βρίσκονταν στο αεροσκάφος.



Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, μεταξύ των επιβαινόντων ήταν 60 μαθητές και οι καθηγητές τους. Το νοτιοκορεατικό υπουργείο Μεταφορών, που έστειλε τετραμελή ομάδα ειδικών να εξετάσει την άτρακτο, ανακοίνωσε ότι «η ουρά του αεροσκάφους άγγιξε τον διάδρομο προσγείωσης και το αεροπλάνο βγήκε από τον διάδρομο». Ένας Κινέζος που διασώθηκε ανέφερε ότι το αεροσκάφος «πετούσε σε πολύ χαμηλό ύψος» πριν προσγειωθεί.  



Δυνάμεις της πυροσβεστικής βρέθηκαν επί τόπου για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και την διάσωση των επιβαινόντων. Το αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο παρέμεινε κλειστό για αρκετές ώρες.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου