Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Εμφυλιοπολεμικό κλίμα στην Αίγυπτο

Εμφυλιοπολεμικό κλίμα στην Αίγυπτο Συνεχίζεται ο κύκλος του αίματος στη Αίγυπτο , μετά τις σφαγές του Σαββατοκύριακου που άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 77 νεκρούς , μέλη οι περισσότεροι της οργάνωσης των αδελφών Μουσουλμάνων.

Το κόμμα του υπό κράτηση , πρώην προέδρου της χώρας Μ . Μόρσι , δείχνει να υιοθετεί σταδιακά πιο ακραίες πρακτικές . Με τους οπαδούς τους να παραμένουν συγκεντρωμένοι στην περιοχή του Νασρ Σίτι , στα βορειοδυτικά του Καϊρου , ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν ογκώδεις διαδηλώσεις μπροστά σε κυβερνητικά κτίρια , με το στρατό να έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα επιτρέψει να πραγματοποιηθούν οι πορείες.
Στις τάξεις των αδελφών μουσουλμάνων , που περνούν σταδιακά εκ νέου στη παρανομία έχουν ενταχθεί εσχάτως και πολλά εξτρεμιστικά ισλαμικά στοιχεία , η ακραία ρητορική των οποίων κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Στον αντίποδα η οικονομική ελίτ της χώρας , τα σώματα ασφαλείας καθώς και οι φιλελεύθεροι πολιτικοί , συνεχίζουν να απαιτούν την άμεση παύση των διαδηλώσεων και των ταραχών. Το κλίμα παραμένει εκρηκτικό και οι συγκρούσεις αναμένεται να συνεχιστούν αμείωτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου