Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Τρείς μνηστήρες για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Τρείς μνηστήρες για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Αύριο κατατίθενται οι προσφορές για την απόκτηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Proton Bank. Η υπόθεση ΤΤ θα πρέπει να έχει λήξει μέχρι τις 15 Ιουλίου, καθώς η πώλησή του, όπως και της Proton, αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης. Μέχρι αύριο λοιπόν το βράδυ, που εκπνέει η προθεσμία, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις ενδιαφερόμενες τράπεζες, Εθνική, Alpha και Eurobank, θα έχουν καταθέσει τις προσφορές τους για την απόκτηση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

«Οι συνέργειες θα κρίνουν το αποτέλεσμα, δηλαδή σε ποια τράπεζα θα περάσει το ΤΤ», αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, σημειώνοντας: «Η τρόικα επιθυμεί οι δύο τράπεζες να περάσουν στη
Eurobank, η οποία επίσης μπαίνει στην τελική φάση της ιδιωτικοποίησής της, και θα πρέπει να πωληθεί μέσα στον Νοέμβριο. Οπότε το σχήμα Eurobank - TT - Proton θα είναι ελκυστικό για τους υποψήφιους επενδυτές».

Εξάλλου, όλα τα θέματα που απασχολούν τον τραπεζικό κλάδο συζητήθηκαν διεξοδικά την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν η τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος και η επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή ολοκληρώθηκε ο γύρος των παρουσιάσεων του ΤΤ στις ενδιαφερόμενες τράπεζες -Alpha, Εθνική και Eurobank-, οι οποίες υπέγραψαν σύμφωνα εμπιστευτικότητας και εισήλθαν στη διαδικασία του data room (έλεγχος οικονομικών στοιχείων).

Και οι τρεις τράπεζες αύριο θα καταθέσουν τις προσφορές τους, ωστόσο οι συνέργειες θα είναι εκείνες που θα κρίνουν και τον νικητή της διαδικασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου