Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Άφαντοι οι δραπέτες, φαίνεται πως αξιοποίησαν… την φήμη τους

timthumbΠαρά τη γιγαντιαία επιχείρηση των αντρών της ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσπρωτία, πάνω από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και τα όρη του Σουλίου για τον εντοπισμό των Αλβανών δραπετών, Μαριάν Κόλα και Ίλιρ Κούπα, οι έρευνες δεν έχουν αποτέλεσμα, καθώς τα ίχνη τους δεν έχουν εντοπιστεί.
Το μεσημέρι στις έρευνες συμμετείχε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο οποίος πέταξε στην περιοχή με ελικόπτερο, προκειμένου να έχει εικόνα του ανάγλυφου της περιοχής, ενώ μετά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, για να εκτιμηθεί η κατάσταση και
ο επιχειρησιακός σχεδιασμός.
Από την Κυριακή οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. ενισχύθηκαν με καταδρομείς του στρατού, ενώ υπάρχει και μια τρίτη ζώνη στα χωριά του Κάτω Ζάλογγου. Στις έρευνες των αστυνομικών, που «χτενίζουν» την Ήπειρο, εξετάζονται εγκαταλελειμμένα καλύβια και αγροτικά καταλύματα, αλλά και κλειστά σπίτια. Μάλιστα γίνονται και προσαγωγές Αλβανών, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. αξιοποιεί κάθε δυνατή πληροφορία που θα οδηγήσει στη σύλληψη των επικίνδυνων κακοποιών.
Πάντως οι αστυνομικοί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο οι Μαριάν Κόλα και Ίλιρ Κούπα να έχουν περάσει στην Αλβανία, καθώς τα περάσματα που οδηγούν στη γειτονική χώρα είναι αρκετά και δύσκολο να ελεγχθούν. Επίσης ένας άλλος τρόπος να καταφύγουν οι δραπέτες στην Αλβανία είναι μέσω της θάλασσας, καθώς υπάρχει ένα μεγάλο μήκος ακτών στην Πάργα που έχουν μεγάλη τουριστική κίνηση.
Ωστόσο στην ΕΛ.ΑΣ. ελπίζουν πως οι δραπέτες παραμένουν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λάκκας Σουλίου, γεγονός που θα άφηνε αρκετές πιθανότητες για τον εντοπισμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου