Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Πέρασε το πολυνομοσχέδιο Το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Πέρασε το πολυνομοσχέδιοΟλοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12μιση τη νύχτα η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για το επίμαχο πολυνομοσχέδιο, την ώρα που έξω από το κοινοβούλιο γινόταν μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.  
Μέτα την καταμέτρηση των ψήφων τόσο για τα άρθρα της ονομαστικής ψηφοφορίας όσο και για τα μεμονωμένα άρθρα,  το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.  
Το άρθρο 14 πέρασε με 168 ψήφους.
Το άρθρο 30 πέρασε 157 ψήφους.
Τα άρθρα 74,76, 77, 78, 80, 82, 90, 91, 93, 103 πέρασαν με 153 ψήφους.
Τα άρθρα 105 και 106 πέρασαν 155 ψήφους.
Το άρθρο 81 που αφορά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας πέρασε με 152 ψήφους καθώς το
καταψήφισε ο Παρις Κουκουλόπουλος από το ΠΑΣΟΚ
Δεν ψήφισαν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβελης που ήταν απών, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμανης και της ΝΔ ο κ. Δ. Κυριαζιδης.  
Οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης καταψήφισαν όλα τα άρθρα, ενώ από τους ανεξάρτητους βουλευτές, κάποιοι είπαν "όχι" σε όλα τα άρθρα και κάποιοι υπερψήφισαν συγκεκριμένα άρθρα. Ο Ανδρέας Λοβέρδος ψήφισε "ναι" στα άρθρα 14, 105, 106 και "όχι" στα υπόλοιπα.
Τα άρθρα που είχαν τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία, έπειτα από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, αφορούσαν τις  ρυθμίσεις για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, την ίδρυση  Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, τους προϋπολογισμούς των δήμων  και των Περιφερειών, τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς,  την κατάργηση ειδικοτήτων στην τεχνική εκπαίδευση, τη διαθεσιμότητα και την  κινητικότητα, τις απολύσεις οδηγών κρατικών αυτοκινήτων, τον προσδιορισμό του  κατώτερου μισθού από το υπουργικό συμβούλιο, τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής  Δικονομίας σχετικά με τη δικαστική προστασία, και το υποχρεωτικό της εκδίκασης  αγωγών συμβασιούχων για άκυρη απόλυση μέχρι την 1η Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου