Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει σταθερός

ergostasio«Δεν υπάρχει θέμα 8ωρου», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ενώ πρόσθεσε πως ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει σταθερός απαντώντας στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί νέας μείωσης, την οποία κάλεσε να μην τρομοκρατεί τον κόσμο.
Αφορμή στάθηκε η νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε το Υπουργείο Εργασίας στο άρθρο του πολυνομοσχεδίου για το νέο μηχανισμό προσδιορισμού του κατωτάτου μισθού. Το υπουργείο αφαίρεσε από τη διάταξη το χρονικό προσδιορισμό για την καταβολή του κατώτατου μισθού που προέβλεπε ότι καλύπτει 8ωρη ημερήσια
εργασία ή μηνιαία εργασία 25 ημερών.
Πάντως επιστημονικοί συνεργάτες των συνδικάτων υποστηρίζουν ότι, με τον τρόπο αυτό απελευθερώνονται οι ώρες εργασίας, μειώνεται ο κατώτατος μισθός και ο εργοδότης αποφεύγει την καταβολή υπερωριών.
Εν τω μεταξύ, περίπου 268 χιλιάδες νέες συμβάσεις πλήρους απασχόλησης είχαμε το πρώτο εξάμηνο του 2013 όπως τόνισε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας προαναγγέλλοντας κάποια από τα στοιχεία που θα ανακοινώσει αύριο το ΣΕΠΕ.
Ο Υπουργός πρόσθεσε ότι η αύξηση απασχόλησης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013 ήταν 37,29% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 12 γεγονός που δείχνει όπως χαρακτηριστικά είπε οτι η αγορά εργασίας ισορροπεί.
Ο υπουργός απαντώντας στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί νέας μείωσης του κατώτατου μισθού δεσμεύθηκε ότι αυτός θα παραμείνει σταθερός και κάλεσε την αντιπολίτευση να μην τρομοκρατεί τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου