Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Μετωπική Στουρνάρα - δημάρχων...

Μετωπική Στουρνάρα - δημάρχων... Ενταση επικράτησε το απόγευμα της Δευτέρας στο υπουργείο Οικονομικών κατά τη συνάντηση που είχε ο αρμόδιος υπουργός κ. Γ. Στουρνάρας με το προεδρείο της ΚΕΔΕ. Μέλος του προεδρείου της ΚΕΔΕ αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας και κατήγγειλε ότι συνεργάτης του υπουργού, προσέβαλε τα μέλη της ΚΕΔΕ με τη φράση «εγώ δεν συνομιλώ με ταλιμπάν».

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6.30 επικράτησε ένταση, καθώς η πλευρά των δημάρχων έθεσε ως κόκκινη γραμμή τη διάταξη για τον Προκαταβολικό Ελεγχο Προϋπολογισμών των Δήμων από το Οικονομικό Παρατηρητήριο. Πιο συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι
αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει τη διάταξη για πειθαρχικές διώξεις των δημάρχων που υπερβαίνουν τον προϋπολογισμό, τότε θα υλοποιήσουν την απειλή για ομαδικές παραιτήσεις. Κάτι το οποίο θα μπορούσε να σημαίνει ακόμα και πρώρες δημοτικές εκλογές, εάν παραιτηθούν και τα δημοτικά συμβούλια.

Στη σύσκεψη που προηγήθηκε με την παρουσία των υπουργών Διοικητικής Μεταρύθμισης κ. Κυρ. Μητσοτάκη και Εσωτερικών κ. Ι. Μιχελάκη, συζητήσθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες το ενδεχόμενο να μετατεθεί το 80% της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛΑΣ, ενώ κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας σημείωσε ότι έγινε μια καλή συζήτηση  και η τελική κατάληξη της δημοτικής αστυνομίας καλύπτεται απολύτως από τις δηλώσεις του κ. Ν. Δένδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου