Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Αβραμόπουλος: Δεν θα μειωθούν άλλο μισθοί και συντάξεις στρατιωτικών

7C7E90A3C373A549C9B0A7E56681FD2FΗ αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου θα δίνει την τελική έγκριση για την υπογραφή της οποιασδήποτε σύμβασης προμήθειας στον τομέα της Άμυνας, όπως προβλέπει τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή στις 19 Ιουλίου, σύμφωνα με τον Δ. Αβραμόπουλο.
Την αναγκαιότητα της τροπολογίας έχει προκρίνει το ΚΥΣΕΑ, αλλά και η αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε τη σχετική τροπολογία ως «μία ακόμη δικλείδα ασφαλείας για διαφάνεια στον τομέα των προμηθειών».
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις
των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, βάσει της συμφωνίας μεταξύ τρόικας και ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ανέφερε ότι το επιπλέον ποσό που απαιτούσε η τρόικα θα περικοπεί από άλλες δαπάνες του υπουργείου. Παράλληλα, εκτίμησε ότι οι τακτικές αποχωρήσεις του πολιτικού προσωπικού είναι τέτοιες σε αριθμό, ώστε δεν απαιτούνται πρόσθετες παρεμβάσεις.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) δεν μπορεί και δεν πρέπει να κλείσουν και μετά τις επίμονες ερωτήσεις στρατιωτικών συντακτών τόνισε ότι δεν θα κλείσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου