Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο καλεί τους Λαρισαίους βουλευτές η ΔΑΚΕ καθηγητών!


"Η ΔΑΚΕ Καθηγητών ν. Λάρισας εκφράζει την απόλυτη αντίθεση της με την απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση ειδικοτήτων και την επιβολή καθεστώτος διαθεσιμότητας σε μερίδα εκπαιδευτικών. Το προηγούμενο διάστημα η παράταξη μας έδειξε έμπρακτα ότι πρώτιστο μέλημα της είναι η υπεράσπιση των δικαίων του κλάδου.

Το ίδιο σκοπεύουμε να πράξουμε και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Προειδοποιούμε το Υπουργείο Παιδείας ότι με την πολιτική του, βάζει βόμβα στα θεμέλια της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Σπέρνει
ανέμους και είναι βέβαιο ότι θα θερίσει θύελλες.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα αντισταθούμε έμπρακτα στην εφαρμογή της συγκεκριμένης ρύθμισης. Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχει ήδη πληρώσει ακριβά τη επιβαλλόμενη από τα Μνημόνια λογική των περικοπών. Όσον αφορά τις διαθεσιμότητες, απαιτούμε την άμεση απόσυρση των σχετικών διατάξεων. Δηλώνουμε ότι θα υπερασπίσουμε τα συμφέροντα των συναδέλφων μας. Μοναδική μας σκοπιμότητα είναι η υπεράσπιση των δικαίων του κλάδου.

Καλούμε τους βουλευτές του ν. Λάρισας να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο και να απαλλάξουν τη χώρα από την εκτρωματική συγκυβέρνηση των δυνάμεων του άκρατου νεοφιλελευθερισμού με την κατεξοχήν παράταξη της διαφθοράς. Η λογιστική πολιτική των εκπροσώπων της Τρόικας επιβάλλεται να μείνει μακριά από το χώρο της εκπαίδευσης και οι εντός των τειχών εκπρόσωποι της οφείλουν να λογοδοτήσουν για τα πεπραγμένα τους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου