Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΥΠΕΞ ''Οι ΗΠΑ παραδίδουν όπλα στους αντάρτες''

ISLAMISRES 3«Ανέντιμη» χαρακτήρισαν οι συριακές αρχές τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στον εμφύλιο πόλεμο που σπαράσσει τη χώρα, κατηγορώντας τες ότι παραδίδουν όπλα στους αντάρτες την ίδια ώρα που διατείνονται ότι επιζητούν μία πολιτική επίλυση της κρίσης.
«Η απόφαση της Ουάσιγκτον να εξοπλίζει τις τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία καταδεικνύει ότι οι ΗΠΑ θέλουν να υποδαυλίσουν την κρίση και αποκαλύπτει την ανεντιμότητά τους όταν διατρανώνουν πως θέλουν να αναζητήσουν μία πολιτική επίλυση μέσα από την διεθνή συνδιάσκεψη στη Γενεύη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του στέλεχος του
ΥΠΕΞ.
«Η Ουάσιγκτον ουδέποτε έπαψε να εξοπλίζει τους τρομοκράτες προσφέροντάς τους διάφορες μορφές υποστήριξης στις εγκληματικές πράξεις τους που στοχεύουν τις υποδομές» της χώρας μας, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Στα μέσα Ιουνίου, η Ουάσιγκτον είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο μίας άμεσης «στρατιωτικής υποστήριξης» προς το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο των ανταρτών, αρνούμενη να αποκαλύψει σχετικές λεπτομέρειες, ή να ανακοινώσει επισήμως την έναρξη παράδοσης όπλων.
Σήμερα, ο Σύρος υπουργός Πληροφόρησης Ομράν αλ Ζόχμπι. συνομιλώντας με αξιωματούχο του ΟΗΕ, εξέφρασε σήμερα τη βούληση της χώρας του «να ενώσει κάθε προσπάθεια των Σύρων απέναντι στην τρομοκρατία», όπως χαρακτηρίζει το ανταρτικό κίνημα η Δαμασκός.
(defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου