Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ από τον εκτροχιασμό του τραίνου στην Ισπανία!

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από την κάμερα ασφαλείας στις γραμμές του τρένου όπου φαίνεται η στιγμή που τα βαγόνια του μοιραίου τρένου εκτροχιάζονται παρασύροντας στον θάνατο 78 ανθρώπους.

Όπως φαίνεται το τρένο έχει αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα και σε μία στροφή έρχεται η απόλυτη καταστροφή. Τέσσερα βαγόνια εκτροχιάζονται και σε δευτερόλεπτα το σημείο μεταμορφώνεται σε πεδίο μάχης με συντρίμμια, νεκρούς και τραυματίες. Η πρόσκρουση ήταν τόσο σφοδρή που τμήμα της αμαξοστοιχίας κατέστρεψε ακόμα και την κάμερα ασφαλείας.

Το σημείο που έγινε το δυστύχημα είναι ένα από τα πλέον επικίνδυνα του δικτύου λόγω της κλειστής
στροφής ανάμεσα στην περιοχή Ουρένσε και την περιοχή Σαντιάγο. Όσοι βρίσκονταν κοντά στο σημείο του εκτροχιασμού μιλούν σοκαρισμένοι για μια δυνατή έκρηξη που ταρακούνησε την περιοχή. Χαρακτηριστικό είναι πως από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης μια από τις μηχανές εκτοξεύτηκε μακριά, ευτυχώς, δίχως να πετύχει κανέναν.

Μηχανοδηγός: Πηγαίναμε με 190 χλμ

Η εφημερίδα El Pais δημοσίευσε τη συνομιλία του μηχανοδηγού με τον σταθμάρχη. «Πηγαίναμε με 190 χλμ. Ελπίζω να μην έχουμε νεκρούς γιατί δεν θα το αντέξει η συνείδησή μου. Είμαστε άνθρωποι, είμαστε άνθρωποι» φώναζε σε τραγική κατάσταση αμέσως μετά το δυστύχημα.

Η ανώτερη ταχύτητα διάβασης των αμαξοστοιχιών για το συγκεκριμένο σημείο της σιδηροδρομικής γραμμής ήταν τα 80 χλμ. την ώρα, σημειώνει η εφημερίδα.


 http://www.iefimerida.gr/node/116218#ixzz2a3eJdk86

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου