Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ιταλία: Καμπανάκι από τον κεντρικό τραπεζίτη για την πολιτική αστάθεια

o-dioikitis-trapezas-italias-iniatsio-bisko-arxeioΗ πολιτική αστάθεια στην Ιταλία ενδέχεται να υπονομεύσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης προκειμένου η ιταλική οικονομία να βγει από την πιο μακρά περίοδο ύφεσης που έχει αντιμετωπίσει μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προειδοποίησε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της χώρας.
«Αυτή είναι μια κρίσιμη φάση», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας Ινιάτσιο Βίσκο στην Μόσχα, στη διάρκεια μιας συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της Ομάδας των Είκοσι (G20) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών.
«Τίθεται ένα θέμα σταθερότητας, κι από πολιτική άποψη επίσης, το οποίο επηρεάζει την δυνατότητα
[της χώρας] να αναζητήσει ευκαιρίες ανάκαμψης», είπε ο Βίσκο.
Η αποτυχία να τονωθεί η ιταλική οικονομία θα μειώσει τις πιθανότητες η Ρώμη να μειώσει το δημόσιο χρέος της Ιταλίας το οποίο βρίσκεται στο 130% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας κι είναι το δεύτερο υψηλότερο έπειτα από εκείνο της Ελλάδας.
Η κυβέρνηση επιβίωσε της διαδικασίας ψήφου δυσπιστίας εναντίον του υπουργού Εσωτερικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης την Παρασκευή στη Γερουσία, αποτρέποντας την εκδήλωση μιας κρίσης που θα μπορούσε να ανατρέψει την συμμαχία που σχηματίστηκε μόλις πριν από τρεις μήνες.
Η Τράπεζα της Ιταλίας προβλέπει συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ιταλίας κατά 1,9% φέτος και οριακή ανάπτυξη από τα τέλη της χρονιάς και πέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου