Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Φιλοξενία εξήντα οκτώ Βέλγων προσκόπων στην Καβάλα

Με περιήγηση στην παλιά πόλη της Καβάλας (Παναγία) και στο φρούριο, άρχισε το πρόγραμμα της χθεσινής ημέρας, για τους εξήντα οκτώ προσκόπους από το Βέλγιο και τους συνοδούς τους, που πραγματοποιούν, αυτές τις ημέρες, τη θερινή κατασκήνωσή τους σε περιοχή των Ελευθερών. Στη συνέχεια, κατηφόρισαν προς το κέντρο της πόλης και επισκέφτηκαν το Δημαρχείο, όπου τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Χριστόδουλος Μιχαλάκης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Αφού δέχτηκαν τα αναμνηστικά δώρα και έβγαλαν φωτογραφία στην είσοδο του κτιρίου, αναχώρησαν
για τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και το βαπτιστήριο της Λυδίας. Η ξενάγηση συνεχίστηκε στο σπήλαιο του Αγγίτη και τελείωσε στην πόλη της Δράμας, όπου και γευμάτισαν.
Σε όλη τη διάρκεια της παραμονής και της ξενάγησής τους στην περιοχή, έχουν τη βοήθεια των προσκόπων των τοπικών συστημάτων. Την περασμένη Δευτέρα, μάλιστα, φιλοξενήθηκαν στο κατασκηνωτικό κέντρο «Γλάρος» στη Νέα Καρβάλη, όπου πέρασαν, με τους πρόσκοπους της Περιφερειακής Εφορείας Καβάλας μία αξέχαστη βραδιά.

Προβλήθηκαν βίντεο για την ιστορία του ελληνικού προσκοπισμού και τις δράσεις των προσκόπων, έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και υποσχέσεων για μελλοντικές συνεργασίες, ενώ στο πλαίσιο της συναδέλφωσης άναψαν δάδες, τραγούδησαν και έπαιξαν. Πολύ σημαντική είναι η βοήθεια της βαθμοφόρου του 5ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Αμυγδαλεώνα, Αργυρώς Λάμπρου, η οποία γνωρίζει και ομιλεί άπταιστα τη γαλλική γλώσσα και παίζει το ρόλο της διερμηνέως.
Επίσης, στη ξενάγηση και γενικότερα στη φιλοξενία των Βέλγων προσκόπων, βοήθησαν οι Έφοροι: Γιάννης Κρυστάλλης, Στέφανος Ναλμπάντης, Θανάσης Καχέλος, η Α.Σ. του 4ου Σ. Ν/Π Καβάλας, Γεωργία Φωτιάδου, οι αρχηγοί, Χαρά Τσιμπιτζίδου και Αντρέας Ριγούλης, καθώς και η Κοινότητα Ανιχνευτών της Π.Ε. Προσκόπων Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου