Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Λαφαζάνης: Πρόβλημα δεν έχει ο Τσίπρας αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Η Αριστερή Πλατφόρμα, υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, παραμένει “αγκάθι” στα πλευρά του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά και το Συνέδριο που οδήγησε στην απόφαση διάλυσης των συνιστωσών προς όφελος του κοινού κόμματος, η ριζοσπαστική πτέρυγα διατηρεί την αυτονομία της. Και μάλιστα, πραγματοποιεί και πολιτικές εκδηλώσεις.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από την πλευρά του δεν θεωρεί ότι η Αριστερή Πλατφόρμα πλαγιοκοπεί τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ότι αντιθέτως λειτουργεί ενισχυτικά στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης του ρόλου του στην κοινωνία, ώστε να συγκροτήσει εγκαίρως πλειοψηφικό ρεύμα, και στις επόμενες εκλογές να είναι ο βασικός πόλος γύρω από τον οποίο θα στηριχθεί μια κυβέρνηση των δυνάμεων της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

Με συνέντευξή του στη “Real News”, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εστιάζει σε αυτήν ακριβώς την παράμετρο τη ρητορική του, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται μια νέα πολιτική, κοινωνική και κινηματική ριζοστικοποίηση, και ένα πιο τολμηρό εναλλακτικό πρόγραμμα.

Θέτει ως πολιτικό στόχο αιχμής το να απαλλαγεί άμεσα η Ελλάδα από την τρόικα, ενώ αναφορικά με τις ενστάσεις του πλευράς του Αλέξη Τσίπρα, είναι ξεκάθαρος:

“Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πρόβλημα ισχυροποίησης στο εσωτερικό του κόμματος. Αντίθετα, η συλλογική πρόκληση για όλους μας στο κόμμα είναι να ισχυροποιηθεί περαιτέρω ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, ώστε να πραγματοποιήσει το νέο απαραίτητο άλμα, που θα του δώσει ισχυρό, άνετο προβάδισμα στην πολιτική ζωή, και μια σημαντική συμβολή στην κοινωνική αφύπνιση για νέους, μεγάλους, ενωτικούς εργατικούς-λαϊκούς αγώνες”, σημειώνει χαρακτηριστικά με τη συνέντευξή του στη “Real News” ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

http://ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου