Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Για ποιόν βαράει η κουδούνα ;

Το άρθρο αυτό αφορά όσους έχουν καθησυχάσει και νομίζουν ότι η διαθεσιμότητα αφορά μόνο καθηγητές πληροφορικής και φυσικής Αγωγής. Να δούμε λίγο τα νούμερα ως το 2015; Μάλλον όχι θα δούμε μόνο ένα (το σίγουρο) νούμερο, 15.000 απολύσεις έως και το 2015 (4.000 έως τέλος 2013 και 11.000 έως το 2015).

Η βασική δεξαμενή για την απόλυση (άσχετα με το τι λέει ο υπουργός) είναι το υπουργείο παιδείας γιατί έχει  το μεγαλύτερο «ψαχνό». Τα αμνοερίφια που πάνε προς σφαγή του υπουργείου αυτού, σαν αριθμός έχει ανακοινωθεί κατά καιρούς και είναι περίπου 8.000 (αφορά μόνο την δευτεροβάθμια εκπαίδευση από τους 83.202 του συνόλου).
Κάποιοι ησύχασαν και πήγαν να απολαύσουν τις  καλοκαιρινές διακοπές. Αφού σκέφτηκαν : 8.000 απολύσεις – μετατάξεις θέλουμε και έχουμε  3.500 Πληροφορικής  2.500 γυμναστές άντε και 2.000
ξενόγλωσσους, το καλύψαμε το νούμερο.  Άλλωστε 7.004 πληροφορικής  5.786 γυμναστές και 10.351 ξενόγλωσσοι έχουν αρκετό ψαχνό (μετά από την αύξηση των δύο ωρών με την ταυτόχρονη αύξηση των μαθητών ανά τάξη (27) και τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων που έγιναν) για να συμπληρώσουν αυτό το νούμερο !!!
Να ξυπνήσουμε λίγο ; Αυγή 07/07/13 : Αναφορικά με τους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με τις πληροφορίες αργά το βράδυ της Παρασκευής από τη σύσκεψη με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών, 5.000 από κλάδους όπως των γυμναστών, της πληροφορικής ή των ξένων γλωσσών θα μεταταχθούν από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ 2.500 ακόμη διαφόρων ειδικοτήτων θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, προκειμένου να μετακινηθούν ή να απολυθούν…
Όπα; 5.000 γυμναστές, πληροφορικής και ξενόγλωσσοι θα μεταταγούν στην πρωτοβάθμια και δεν υπολογίζονται στην κινητικότητα; Δεν βγαίνουν τα νούμερα τότε, γιατί αν γίνει η μετάταξη αυτή, καμία ειδικότητα δεν έχει ψαχνό, άρα το μαχαίρι πρέπει να βρει  κόκαλο. (2.500 σε κινητικότητα από όλες τις άλλες ειδικότητες για αρχή και 5.500 από όλες τις ειδικότητες  έως το 2015 ).
Θα σκεφτεί ο παλιός (μετά τα 12 χρόνια) … Οργανική έχω, το Π.Δ. με εξαίρεσαι  από τις μετακινήσεις ανά την Ελλάδα, άρα κοιμάμαι ήσυχος, ο νέος θα πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια… (Αυτό αλήθεια μου θυμίζει την Σμύρνη το 1922, όταν και είδαν τα πρώτα σπίτια στην Αρμένικη συνοικία να παίρνουν φωτιά … Μακάριοι -και αυτή στην ησυχία τους, σκέφτηκαν μακριά είναι τα δικά μας δεν θα τα πειράξουν).
Να σας ξεβολέψω και εσάς ; Οι ΑΣΕΠΙΤΕΣ  (μετά και από την δική σας σιωπή… Όταν σας βόλεψε το Π.Δ. ) οι περισσότεροι νέοι εκπαιδευτικοί αφού ο θεσμός κατά σύμπτωση ξεκίνησε πριν 12 χρόνια περίπου , έκαναν σύλλογο,  νομικά αλλά και «στα αυτιά της κοινωνίας» έχουν πολλές πιθανότητες σε πρωτοβάθμιο ή και δευτεροβάθμιο επίπεδο  να κερδίσουν την εξαίρεση τους από την κινητικότητα – απολύσεις . Αρά μπορεί η κουδούνα να χτυπήσει για ΕΣΕΝΑ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, τελικά !!!
Μία είναι η λύση , ενότητα , συλλογικότητα , κοινός αγώνας. Όλα τα κόμματα (άρα και οι συνδικαλιστικές τους παραφυάδες) πέρα από τις γοερές κραυγές επί της ουσίας δεν κάνουν τίποτα !!! Είμαστε μόνοι μας …. Μόνο από κοινού  με τους παλιούς (12 χρόνια και πάνω) στο δρόμο, μαζί μας, θα καταφέρουμε, ότι καταφέρουμε. Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε άξιοι της μοίρας σας.
Αρθρογράφος Κ.Π. του kathigitis.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου