Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΣΑΜΑΡΑΣ: "Οι τράπεζες θα πρέπει να συμβάλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας"


ΣΑΜΑΡΑΣ: "Οι τράπεζες θα πρέπει να συμβάλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας" Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τη διοίκηση του ΤΧΣ και τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών  τραπεζών -Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς- παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στην ατζέντα, βρέθηκαν τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν, την επόμενη μέρα της ανακεφαλαιοποίησης, για το τραπεζικό σύστημα, με τον Αντώνη Σαμαρά να τονίζει ότι οι τράπεζες θα πρέπει να συμβάλουν οριστικά στην ενίσχυση της ρευστότητας και στην ανάκαμψη της οικονομίας.
Ο Πρωθυπουργός ζήτησε, παράλληλα, να εξεταστούν οι προϋποθέσεις για μείωση των επιτοκίων για την ανακούφιση των δανειοληπτών.
Οι τραπεζίτες, με τη σειρά τους, ζήτησαν η αναδιοργάνωση του τραπεζικού συστήματος να γίνει με
σταθερά βήματα.
Στο τέλος Ιουλίου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τα σχέδιά της, για την περαιτέρω θωράκιση και ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος.
Ο Γιάννης Στουρνάρας που ήταν παρών στη συνάντηση δήλωσε κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου
«Τώρα που τελείωσε με επιτυχία η φάση ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και έχουμε ένα τραπεζικό σύστημα με τέσσερις πυλώνες θέλαμε να ακούσουμε τις απόψεις των τραπεζικών».
Ο Υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ακόμα ότι συζητήθηκε η ρευστότητα των τραπεζών, ωστόσο δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες.
Στις 14:30 ο πρωθυπουργός  θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννη Κασουλίδη και στις 18:00 με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, παρουσία του Στουρνάρα και του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Πηγή : ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου