Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Δύσκολη δουλειά το υπουργιλίκι: Νέα αποτυχία Μητσοτάκη να πείσει την τρόικα-Συνάντηση με Σαμαρά να σωθεί η κατάσταση

Ακαρπη απέβη και η τρίτη συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της Τρόικα. «Δύσκολη » χαρακτήρισε την διαπραγμάτευση το υπουργείο.

Η Τρόικα εμφανίζεται ανένδοτη σε ό,τι αφορά την κινητικότητα και τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε χρόνο και η διαπραγμάτευση αναμένεται να συνεχιστεί το πρωί της Παρασκευής.

Μείωση του χρόνου διαθεσιμότητας, κάτω από το 12μηνο, πρότεινε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ως αντιστάθμισμα στην παράταση για την κινητικότητα, που ζητά από την Τρόικα.
Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή συνάντηση, προκειμένου το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να εξασφαλίσει την παράταση για υπαγωγή 12.500 υπαλλήλων σε κινητικότητα έως τα τέλη
Σεπτεμβρίου- πρότεινε να υπάρξει ανάλογη με την καθυστέρηση μείωση του χρόνου παραμονής των υπαλλήλων στη διαθεσιμότητα. Αυτό σημαίνει ότι προτείνεται οι 12.500 υπάλληλοι, που θα υπαχθούν σε κινητικότητα, να μην πληρωθούν με το 75% του μισθού τους το ανώτερο για 12 μήνες, όπως ορίζεται από τη νομοθεσία, αλλά για μικρότερο χρονικό διάστημα.
Μετά το πέρας του καθορισμένου χρονικού διαστήματος, οι υπάλληλοι ή θα έχουν μεταταχθεί ή θα απολυθούν.
Το υπουργείο κρίνει ότι η πρότασή του συνιστά ισχυρό μοχλό πίεσης προς την ελληνική δημόσια διοίκηση, ώστε να πιεσθεί και να επισπεύσει τις διαδικασίες για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων.

Σε ό,τι αφορά το φλέγον θέμα της αποδοχής από την Τρόικα των μετατάξεων ως κινητικότητα, η διαπραγμάτευση βρίσκεται, κατά τα φαινόμενα, σε καλό δρόμο. Το υπουργείο επιμένει, οι μετατάξεις εκπαιδευτικών και δημοτικών υπαλλήλων να συνυπολογιστούν στον αριθμό των 12.500 υπαλλήλων που πρέπει να μετακινηθούν άμεσα. Την Τετάρτη η Τρόικα έδειχνε ανυποχώρητη στο θέμα αυτό και απαιτούσε να βγουν σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι πριν μετακινηθούν, την Πέμπτη εμφάνισε την ενδεχόμενη συγκατάθεσή της ως διαπραγματευτική υποχώρηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει 5.000 μετατάξεις εκπαιδευτικών (πληροφορικής και φυσικής αγωγής) από τη δευτεροβάθμια, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Επιπλέον, αναμένεται να τεθούν σε κινητικότητα 3.000 δημόσιοι υπάλληλοι και 2.500 δημοτικοί υπάλληλοι.

http://www.iefimerida.gr/node/113374#ixzz2Y4rgdjXw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου