Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Η ΔΑΚΕ κατά της Αριστερής πλειοψηφίας.


Η ΔΑΚΕ Καθηγητών υπογραμμίζει ότι πλέον «η χάραξη της πολιτικής της ΟΛΜΕ είναι ευθύνη της αριστερής πλειοψηφίας».

Συγκεκριμένα η ΔΑΚΕ καταγγέλλει τα εξής: 
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ: Τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας αριστερής πλειοψηφίας είναι απογοητευτικά. Ήδη δυναμίτισαν την ενότητα του κλάδου, ενώ το 16ο Συνέδριο βρισκόταν σε εξέλιξη.

ΤΟ 16Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Στη διαδικασία των αποφάσεων η παράταξη των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων- ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να μετατραπεί το 16ο Συνέδριο σε διαρκές συνέδριο και να συγκαλείται όποτε κρίνεται απαραίτητο.
Πρόκειται για μία καταφανέστατα αντικαταστατική ενέργεια, αφού δεν υπάρχει σχετική καταστατική πρόβλεψη και η οποία στόχο είχε την ακύρωση του νέου Δ.Σ. Η πρόταση αυτή υποστηρίχτηκε και από τις Παρεμβάσεις. Από τη διαδικασία ψηφοφορίας απείχαν η ΔΑΚΕ, η ΠΑΣΚ και το ΠΑΜΕ. Στην καταμέτρηση που ακολούθησε μετρήθηκαν 214 θετικές ψήφοι σε σύνολο 436 Συνέδρων. Ήταν
προφανές ότι ούτε η απόφαση συγκέντρωνε το 50% του σώματος ώστε να γίνει δεκτή, αλλά ούτε καν υπήρχε απαρτία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ: Κατά παράβαση κάθε δημοκρατικής λογικής ο Πρόεδρος του 16ου Συνεδρίου και μέλος των ΣΥΝΕΚ, Γρηγόρης Καλομοίρης ανακοίνωσε στο σώμα ότι η πρόταση γίνεται δεκτή. Είναι ξεκάθαρο ότι ο συνάδελφος Καλομοίρης έχει πάρει διαζύγιο με τη δημοκρατική ομαλότητα. Αυτή είναι η δημοκρατία που πιστεύει η ηγετική ομάδα των ΣΥΝΕΚ. Αυτή είναι η δημοκρατία που επιδιώκει να φέρει στη χώρα. Είναι προφανές ότι η παράταξη της ΔΑΚΕ δε μπορούσε να ανεχτεί το συνδικαλιστικό πραξικόπημα του προέδρου του Συνεδρίου και αποχώρησε οριστικά από τη διαδικασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΊΟΥ: Μετά την αποχώρηση της και εκμεταλλευόμενες την απουσία της οι αριστερές παρατάξεις έβγαλαν αποφάσεις για τα κρίσιμα ζητήματα που κατά τη γνώμη τους απασχολούν τον κλάδο των εκπαιδευτικών.

ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ: Έτσι λοιπόν, τονίζει η ΔΑΚΕ, αποφάσισαν ότι κομβικής σημασίας ζήτημα για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης είναι η έξοδος της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, και η ακύρωση του ενεργειακού άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ!!!

ΟΧΗΜΑ Η ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ: Είναι λοιπόν φανερές πλέον οι προτεραιότητες της αριστερής πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ. Φιλοδοξεί να χρησιμοποιήσει την ΟΛΜΕ είτε ως όχημα για την κατάληψη της εξουσίας(ΣΥΝΕΚ-ΣΥΡΙΖΑ), είτε για ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής (Παρεμβάσεις-ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ: Η ΔΑΚΕ Καθηγητών θα συνεχίσει και στο νέο Δ.Σ να προασπίζει τα συμφέροντα του κλάδου. Αυτό το αποδείξαμε και στο πρόσφατο παρελθόν, όταν δε διστάσαμε να συγκρουστούμε με τις κυβερνητικές λογικές. Χωρίς τη ΔΑΚΕ ήταν αδύνατον στο απερχόμενο Δ.Σ να καταγραφεί η ισχυρή αντίδραση του κλάδου απέναντι στην πολιτική του Υπουργείου Παιδείας. Την ίδια στάση, αν χρειαστεί, θα ακολουθήσουμε και στο μέλλον. Χωρίς
δεσμεύσεις και χωρίς δισταγμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου