Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Αρβανιτόπουλος: Να χτυπήσουμε την παπαγαλία στο Λύκειο

Arvanitopoulos5 «Αποπαίδι» της ελληνικής εκπαίδευσης ήταν για πολλά χρόνια το Λύκειο, ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, προαναγγέλλοντας ότι σύντομα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για το νέο Γενικό Λύκειο και το Τεχνολογικό Λύκειο.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM είπε πως το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για το Γενικό Λύκειο και το Τεχνολογικό Λύκειο θα δώσει έμφαση στην τεχνική εκπαίδευση. «Ακριβώς γιατί τόσα χρόνια ήταν το αποπαίδι της ελληνικής εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα το εργατικό δυναμικό της χώρας να μη θωρακίζεται με τις αναγκαίες δεξιότητες». Οπως σημείωσε, μέχρι
πρότινος «όλοι πήγαιναν σε ένα πανεπιστήμιο γιατί έπαιρναν ένα χαρτί - η εμπορευματοποίηση δηλαδή της εκπαίδευσης - για να μπουν στο Δημόσιο. Αυτό όμως ήταν μια στρέβλωση». Και πρόσθεσε ότι τώρα το υπουργείο θα δώσει ξανά στην τεχνική εκπαίδευση την έμφαση που της αναλογεί, «με τον θεσμό της μαθητείας σε όλους τους μαθητές, έτσι ώστε να υπάρξει μια ουσιαστική σύνδεση των αποφοίτων με την αγορά εργασίας».

Σε ό,τι αφορά το Γενικό Λύκειο και τις αλλαγές που θα υπάρξουν, ο υπουργός είπε πως «αυτό το οποίο θέλουμε να κάνουμε είναι να χτυπήσουμε τη μάστιγα της ελληνικής εκπαίδευσης που είναι η παπαγαλία. Με ποιον τρόπο; Κατεβάζοντας δηλαδή τη μεθοδολογία της απόκτησης γνώσης στις πρώτες τάξεις του Λυκείου, ακόμα και στο Γυμνάσιο».

Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου