Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Το μάθημα των αδελφών μουσουλμάνων για την Ελλάδα

Στην Αίγυπτο, η πρώτη εκλεγμένη κυβέρνηση είναι ήδη ιστορία. Χτες μάθαμε ότι ο στρατός συνέλαβε τον πρόεδρο και μέλη της κυβέρνησης και ανέστειλε το Σύνταγμα της χώρας.

Οι πολίτες της Αιγύπτου έμαθαν με δύσκολο τρόπο ότι οι λαϊκιστές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας δεν είχαν τις λύσεις και δεν είχαν λεφτά να τους δώσουν. Όση καταπίεση είχαν από τον Μουμπάρακ σε παλιότερες εποχές, άλλη τόση είχαν από τους "αδελφούς μουσουλμάνους" (και επιπλεον την πεινα που επιδεινωθηκε το περασμενο χρονο, οπως ειπε χθες σε τηλεοπτικη συνεντευξη ο Πατριαρχης Αλεξανδρειας).

Τον τελευταία καιρό στη χώρα μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα παρόμοιο δίλημμα. Το δίλημμα
είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή θα φέρουν την επανάσταση στην Ελλάδα και αν θα καταφέρουν να βάλουν λεφτά στις τσέπες του κόσμου.

Προς μεγάλη μου έκπληξη, καθημερινά ανακαλύπτω όλο και περισσότερους συμπολίτες μας που πραγματικά πιστεύουν ότι η Χρυσή Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρουν έναν αέρα αλλαγής στην Ελλάδα αν καταφέρουν και αποκτήσουν αρκετές έδρες στη βουλή, για να είναι μέρος μιας μελλοντικής κυβέρνησης συνεργασίας.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή, αλλά και κάθε άλλο ακραία εξτρεμιστικό πολιτικό στοιχείο σε αυτή τη χώρα δεν διαφέρει πάρα πολύ από την Μουσουλμανική Αδελφότητα, παρά μόνο σε θέματα ιδεολογίας. Όσον αφορά τον τρόπο σκέψης και ανάλυσης των προβλημάτων, δεν διαφέρουν ούτε στο ελάχιστο.

Και οι μεν και οι δε έχουν την ίδια εξωπραγματική άποψη και αίσθηση του πως λειτουργεί ο κόσμος. Και οι δυο έχουν μαύρα μεσάνυχτα όσον αφορά το τι πρέπει να γίνει για να αναζωπυρωθεί η επιχειρηματική εμπιστοσύνη σε αυτή τη χώρα. Και οι δυο δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα των αριθμών και βλέπουν τους αριθμούς και τα αξιώματα των μαθηματικών σαν κάτι που μπορεί το κόμμα και η ιδεολογία τους να υπερνικήσουν.

Και όπως η Μουσουλμανική Αδελφότητα δεν άντεξε πολύ καιρό -διότι από την μια ήταν πολύ καταπιεστική και από την άλλη ουδέποτε κατάφερε να βάλει λεφτά στα χέρια του λαού- με τον ίδιο τρόπο δεν θα αντέξει για πολύ καιρό μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή Χρυσής Αυγής ή κάποιος συνδυασμός αυτών.

Το ερώτημα όμως είναι ότι, αν ποτέ καταφέρουν και πάρουν την εξουσία στα χέρια τους αυτά τα δυο κόμματα, πως θα είναι η Ελλάδα που σήμερα γνωρίζουμε, την επόμενη μέρα;

Ίσως την επόμενη μέρα να μην είμαστε μέλος της Ευρώπης. Ίσως να έχουμε ξανά δραχμές και να μην έχουμε την αγοραστική δύναμη να αγοράσουμε τίποτα. Ποιος ξέρει πως θα είναι η Ελλάδα έπειτα από μια κυβερνητική θητεία ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με τη Χρυσή Αυγή. Κανείς δεν ξέρει.

Το μόνο που εγώ έχω σαν σίγουρο είναι ότι η κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερη από αυτό που βιώνουμε σήμερα. Θα με ρωτήσετε, πόσο χειρότερη μπορεί να γίνει η κατάσταση από το σημερινό χάλι; Η απάντηση είναι όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε χειρότερα... στο άπειρο και ακόμα πάρα πέρα.

Επίσης θα μου πείτε, μα καλά με όλους αυτούς που έχουμε σήμερα που πάμε, αυτοί θα μας βγάλουν από τη λούμπα;

Το ποιος θα σας βγάλει από τη λούμπα, εξαρτάται από το ποιους θα ψηφίσετε αγαπητέ αναγνώστη. Πολλοί από εσάς είχατε την ευκαιρία να ψηφίσετε κάτι το διαφορετικό στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά άπαντες επικαλεστήκατε τις γνωστές αγκυλώσεις και ιδεολογικά κολλήματα. Αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα κανένα από τα 3-4 γνωστά (φιλελεύθερα του διαβόλου) κόμματα δεν έχουν παρουσία στη βουλή.

Και κάτι άλλο για το οποίο είμαι επίσης σίγουρος. Μόνο υπό την ομπρέλα της Ευρώπης είναι δυνατόν να διασφαλιστεί η σταθερότητα της Ελλάδος (όσο παράξενο και αν ακούγεται αυτό). Όπως λένε στα κομματικά, το αρνί που φεύγει από το μαντρί το τρώει ο λύκος. Και για όσους δεν το έχουν πάρει χαμπάρι, έχουμε πάρα πολλούς λύκους που μας γειτονεύουν.
του Γιώργου Καισάριου
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου