Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Σόιμπλε στον Σαμαρά: Το ποτήρι για την Ελλάδα είναι πιο γεμάτο

samarasstournarasoimpleΟλοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Η συνάντηση διήρκησε δέκα λεπτά περισσότερο από το προγραμματισμένο, δηλαδή 40 λεπτά, ενώ ακολούθησε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο
υφυπουργός Οικονομικών Γιάννης Μαυραγάνης, ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου και ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Λαζαρίδης.
Μετά τη σύσκεψη, οι κ. Βενιζέλος και Σόιμπλε είχαν συζήτηση «πρόσωπο με πρόσωπο», ενώ μετά την αποχώρηση του γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχαν δεκάλεπτη συνομιλία.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Σόιμπλε φέρεται να είπε ότι «το ποτήρι είναι πιο πολύ γεμάτο» ενώ αναγνώρισε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Επίσης, φέρεται να έκανε θετική αναφορά στη χθεσινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και ειδικότερα στις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση, αναγνώρισε ότι υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις, ενώ υπογράμμισε ότι στο εξής θα επιταχυνθούν περισσότερο οι ρυθμοί των μεταρρυθμίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου