Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Θέμα χρόνου το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο – Τι λέει το υπ. Παιδείας για τα δημόσια ΙΕΚ

Tο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο κατατίθεται, μέσα στις προσεχείς ημέρες, στη Βουλή από το υπουργείο Παιδείας.
Όπως ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, το υπουργείο προχωρά σε έναν συνολικό επανασχεδιασμό, με βασική μέριμνα τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Μαντά για το μέλλον των δημόσιων ΙΕΚ, ο κ. Γκιουλέκας ανακοίνωσε ότι ματαιώνεται η διαδικασία για τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων των δημόσιων ΙΕΚ στις Περιφέρειες, επειδή δεν υπήρξε η απαιτούμενη προετοιμασία
από αυτές.

Έτσι, τα δημόσια ΙΕΚ παραμένουν στην αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης ως αποκεντρωμένες υπηρεσίες, προκειμένου να λειτουργήσουν κανονικά τον Σεπτέμβριο. Εξάλλου, τα δημόσια ΙΕΚ παύουν πλέον να λειτουργούν με αποσπασμένους καθηγητές και η απόφαση του υπουργείου Παιδείας είναι να υπάρξει κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων μέσα από την κινητικότητα. Δηλαδή, με εκπαιδευτικούς που θα υπηρετούν εφεξής μονίμως στα ΙΕΚ, «χωρίς να παίζεται το κρυφτούλι με τις ανάγκες, με τις κενές ώρες κλπ», όπως ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου