Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Την απομάκρυνση του Κ. Αρβανιτόπουλου από υπουργό Παιδείας ζητά η ΟΙΕΛΕ

Η ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΛΕ ΠΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Κύριε Πρωθυπουργέ
H ΟΙΕΛΕ, λειτουργώντας πάντοτε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την προστασία του δημόσιου και κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης, ζητά την άμεση απομάκρυνση του κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου από τη θέση του Υπουργού Παιδείας.
Η προχθεσινή του απόφαση να καταργήσει 50 ειδικότητες – τις πλέον σημαντικές κι έχουσες άμεση ανταπόκριση  στην αγορά εργασίας – από τη δημόσια τεχνική εκπαίδευση, ώστε να επωφεληθούν επιχειρηματικά συμφέροντα που θα σπεύσουν να καλύψουν το κενό και να μετατραπούν εκβιαστικά χιλιάδες μαθητές από αποδέκτες δημόσιου αγαθού σε πελάτες ιδιωτικών εκπαιδευτικών ομίλων και η
σημερινή εγκύκλιος που εξέδωσε, σύμφωνα με την οποία οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί εντάσσονται, ως προς τις εργασιακές τους σχέσεις, στο Υπουργείο Εργασίας, αποτελούν πρωτοφανείς στα χρονικά της ελληνικής εκπαίδευσης πράξεις εκχώρησης δημόσιου αγαθού και χρηματοδότησης ιδιωτών με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Οι συνεχείς παρουσίες του κ. Αρβανιτόπουλου σε πανηγυρικές εκδηλώσεις ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, ακόμη και την ίδια ώρα που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ο ακρωτηριασμός της δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης, αποτελούν κινήσεις με ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα,  τις οποίες δεν έχουν αποκωδικοποιήσει μόνο οι εκπαιδευτικοί, αλλά ολόκληρη η ελληνική κοινωνία. Έγινε, πλέον, φανερό σε όλους τους Έλληνες ότι ο Υπουργός Παιδείας δεν εξυπηρετεί τη δημόσια παιδεία. Οι πράξεις του ευνοούν ισχυρές συντεχνίες επιχειρηματιών εις βάρος των πολλών, των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών.
Έχοντας πια απωλέσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και έχοντας αποδείξει ότι στόχος του δεν είναι η βελτίωση της ελληνικής εκπαίδευσης, αλλά η διευθέτηση συμφερόντων «ημετέρων», θεωρούμε ότι η παρουσία του στη θέση του Υπουργού Παιδείας εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο για το ευαίσθητο δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ
Μιχάλης Κουρουτός


φωτο:Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ/ eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου