Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Τουρκική σημαία λάφυρο παρουσιάστηκε στην Αθήνα


Tourkiki shmaiaΜια τουρκική σημαία, λάφυρο από τις επιχειρήσεις της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο το 1974, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Αθήνα, στη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου για την εισβολή του «Αττίλα» στη Μεγαλόνησο, πριν από 39 χρόνια.
Παρόντες, βετεράνοι της ΕΛΔΥΚ που πολέμησαν γενναία το εισβολέα, όπως ο κ. Αντώνης Δούλας, γραμματέας του Συλλόγου «Βετεράνοι Πολεμιστές Κύπρου», ο οποίος παρουσίασε συγκινημένος το λάφυρο και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην επική μάχη του Στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ,
κατά τον Αττίλα 2, τον Αύγουστο του 1974.
Στη διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου του «Κύπρος 1974 : Η Μεγάλη Προδοσία» (Εκδόσεις Πελασγός), ο ερευνητής Κωνσταντίνος Δημητριάδης, παρουσίασε τα γεγονότα που οδήγησαν στην εισβολή των Τούρκων και στα όσα ακολούθησαν με την κατάληψη και την κατοχή του 38% της Μεγαλονήσου, μη διστάζοντας ευθέως να επιρρίψει ευθύνες για την τραγωδία σε στρατιωτικούς και πολιτικούς της εποχής, από την Ελλάδα και  Κύπρο.
Στην εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν και πολλοί συγγενείς νεκρών και αγνοουμένων της ΕΛΔΥΚ, παρουσιάστηκε και η σημαία του ηρωικού αρματαγωγού «Λέσβος» που υπό τον αείμνηστο Κυβερνήτη, Πλωτάρχη Ευάγγελο Χανδρινό, πέτυχε σημαντικά πλήγματα κατά του Αττίλα, αφού ήταν το μοναδικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που συμμετείχε στον πόλεμο του 1974. (defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου